Danas su u kabinetu Općinskog načelnika Mersudina Nanića potpisana tri ugovora za izvođenje radova na izgradnji javnih rasvjeta u Mjesnim zajednicama Mrazovac-naselje Mušići, Elkaova Rijeka-naselja Hilići i Kedići, te u MZ Lubarda-naselje Abdići.  Ugovor su potpisali načelnik Općine Bužim Mersudin Nanić i direktor firme  „MC Stella“  Munib Ćatić.

Vrijednost potipsanih ugovra iznosi 21.859,00 KM, a rok za završetak radova na ovim projektima javnih rasvjeta je 60 dana.

„Potpisivanjem ugovora sa izvođačem radova završavamo proceduru izgradnje javnih rasvjeta u tri mjesne zajednicei Općine Bužim. Život ne smije stati ni tokom ove pamdemije korona virusa i Općina Bužim će nastaviti sa realizacijom svih onih projekata koji se mogu realizirati u ovim uslovima. Obzirom da su troškovi izgradnje, održavanja i plaćanja računa električne energije za sve rasvjete na području naše općine dosta visoki, koristim ovu priliku da pozovem sve naše građane da redovno plaćaju komunalnu naknadu iz koje se finansiraju ovi troškovi kao i troškovi zimskog i ljtnog  održavanja ulica i nekategorisanih puteva.“-kazao je načelnik Mersudin Nanić nakon  potpisivanja ugovora.