Danas je u organizaciji Koordinacije boračkih udruženja općine Bužim i općine Bužim posjetom Turbetu generala Izeta Nanića i šehida 505. Viteške brigade učenjem fatihe skromno obilježen 9. Maj, Dan pobjede nad fašizmom, Dan zlatnih ljiljana, Dan logoraša i Dan Evrope.

Obilježavanju su prisustvovali predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti sa područja općine Bužim, kao i predstavnici boračkih udruženja.

Uvodničar je bio Edham Eminić, predsjednik koordinacije boračkih udruženja. O Danu pobjede nad fašizmom kratak elaborat je iznio Sead Emrić, a načelnik općine Bužim Mersudin Nanić je u svom obraćanju uputio čestitku:

“Svim nosiocima najvišeg vojnog priznanja Armije RBiH kao i njihovim porodicama, u ime Općine Bužim i u svoje lično ime, upućujem iskrene čestitke povodom 9. maja – Dana Zlatnih Ljiljana. 9. maj se obilježava i kao Dan logoraša BiH. Onima koji su prošli torturu logora iskazujem svoje poštovanje.

Naša obaveza je, a ujedno i prilika da se s dubokim poštovanjem prisjetimo svih patriota koji su s početkom agresije 1992. godine na međunarodno priznatu Bosnu i Hercegovinu ustali u odbranu njenog kontinuiteta i teritorijalnog integriteta.

Dužnost nam je da pamtimo herojske uspjehe naših boraca i da budemo dostojni žrtava koje su pripadnici ARBiH hrabro i nesebično podnijeli u borbi za slobodu koju danas svi uživamo.

Čestitku upućujem i povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope sa čvrstim uvjerenjem da će naše ideje vodilje i dalje biti sloboda, mir, međusobno uvažavanje, blagostanje, prosperitet i napredak za svakog čovjeka.”