Načelnik općine Bužim Mersudin Nanić razgovarao je sa komandantom 2.rendžerskog puka OS BiH  brigadirom Kasimom Mešićem i njegovim saradnicima o projektu podrške otvaranja odjeljenja muzeja ove jedinice. Sastanku su prisustvovali i članovi Koordinacije boračkih udruženja općine Bužim sa predsjednikom Edhamom Eminićem.

Brigadir Mešić se napočetku zahvalio na dosadašnjoj saradnji i podršci općine Bužim i boračkih udruženja 2. rendžerskom puku OS BiH, te je upoznao  načelnika općine i predstavnike boračkih organizacija sa područja općine Bužim o dosadašnjim aktivnostima na projektu muzeja 2. rendžerskog puka koji će biti posvećen 5.Korpusu Armije R BiH i svim jedinicama iz njegovog sastava kako bi se trajno očuvao identitet i vojno naslijeđe jedinica i naroda ovog kraja koji su dali ogroman doprinos u odbrani Bosne i Hercegovine.

Načelnik općine Bužim Mersudin Nanić izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom kroz obilježavanje značajnih datuma i događaja iz proteklog rata, te naglasio da će općina Bužim u svom budžetu za 2021.godinu planirati sredstva podrške Odjeljenju muzeja 2.rendžerskog puka OS BiH koje se već priprema na lokaciji kasarne „Adil Bešić“ u Bihaću.

I predstavnici Koordinacije boračkih udruženja općine Bužim izrazili su podršku ovom značajnom projektu gdje će buduće generacije biti informisane o ulozi i značaju 5.Korpusa Armije R BiH u odbrani domovine.