Vlada Federacije BiH je usvojila Odluku o proglašenju stanja nesreće i donijela mjere koje podrazumijevaju podršku proljetnoj sjetvi, te uputila poziv općinama i gradovima u FBiH da pripreme preliminarne liste poljoprivrednika za proljetnu sjetvu.

Općina Bužim trenutno provodi aktivnosti oko pripremanja preliminarne liste poljoprivrednih proizvođača za proljetnu sjetvu, te je uputila

POZIV za preliminarne liste poljoprivrednika za proljetnu sjetvu

Pozivaju se svi poljoprivredni proizvođači koji su izvršili proljetnu sjetvu, a upisni su u RPG ili RK da  podnesu zahtjev za podršku poticanja proljetne sjetve.

Prihvatljivi troškovi za proljetnu sjetvu su nabavka sjemena, mineralnih gnojiva i zaštitnih sredstava za proizvodnju silažnog i merkantilnog kukuruza, povrća (paradajz, paprika, krastavac, grah, luk, krompir) i drugih poljoprivrednih kultura, do maksimalnog iznosa od 1.000,00 KM.

Potrebnu dokumentaciju, račune i potvrde, dostavljat će se naknadno, o čemu će biti obavijest na službenoj stranici Općine .

Ovim putem želimo olakšati svim našim poljoprivrednim proizvođačima koji su se ovih dana javljali po pitanju prikupljanja dokumentacije oko proljetne sjetve, te za sve dodatne informacije i prijave možete kontaktirati broj telefona 037/419 517.

SLUŽBA ZA RAZVOJ I PODUZETNIŠTVO