Danas, povodom Svjetskog dan zdravlja koji se svake godine obilježava 7. aprila, a pod pokroviteljstvom Svjetske zdravstvene organizacije, Općinski načelnik Mersudin Nanić uputio je čestitku u kojoj stoji:

    “U ovim teškim danima pandemije korona virusa kada zdravstveni radnici  ulažu maksimalne napore u zaštiti zdravlja i života naših sugrađana,  želim da svim zdravstvenim radnicima  Doma zdravlja Bužim i cijele Bosne i Hercegovine čestitam Svjetski dan zdravlja, sa željom i nadom  da se zajedničkim snagama možemo  izboriti sa pandemijom koju je izazvao COVID-19 i svim drugim izazovima koji nas očekuju u budućnosti“.

Svjetska zdravstvena organizacija  je 7. april odredila za Svjetski dan zdravlja i počeo se obilježavati 1950. godine. Ovaj dan se obilježava kako bi se izgradila svijest o određenoj temi koja je vezana za zdravlje čime bi se skrenula pažnja na prioritetna područja koja su briga Svjetske zdravstvene organizacije. Aktivnosti vezane za tu određenu temu, kao i sredstva potrebna za njih, ne smiju se odnositi samo na dan 7. aprila, već bi se o njima trebalo voditi računa tokom cijele godine.