Općinsko vijeće općine Bužim, danas je na prijedlog općinskog načelnika Mersudina Nanića, usvojilo historijsku odluku o završetku izgradnje zaobilaznice čija se izgradnja čeka već duže od 20 godina.

Naime, radi se o odluci o utvrđivanju javnog interesa za potpunu eksproprijaciju nekretnina u svrhu izgradnje dijela magistralne ceste M-4.3 obilaznica Bužim, dionica Radića Most-Bužim koja prolazi kroz sami centar Bužima.

„Usvojena je odluka koja je od općeg društvenog značaja za općinu Bužim, USK-a i Federaciju BiH. Ovakve odluke ne trebaju biti uopšte predmet bilo kakve političke rasprave jer se radi o projektu za sve građane naše Općine. Zahtjevom prema Općinskom vijeću kojeg sam uputio 02.09.2019. godine tražio sam sazivanje vanredne sjednice, kao i 06.09.2019.godine isto tako traženo je da se u dnevni red IX vanredne sjednice uvrsti kao tačka dnevnog reda ova odluka, te iz samo njima poznatih razloga navedna odluka nije dobila potrebnu većinu da se uopće uvrsti u dnevni red tadašnje sjednice. Drago mi je da se nakon mjesec dana ova odluka ponovo danas našla u dnevnom redu i da je nakon svih opstrukcija usvojena“, kazao je načelnik Nanić nakon usvajanje pomenute odluke.

U narednom periodu kreće realizacija usvojene odluke od koje će svi građani općine Bužim imati veliku korist. Sredstva za ovaj projekat obezbijeđena su sa viših nivoa vlasti.