Sutra se obilježava Dan policije Unsko-sanskog kantona, a centralna manifestacija ove godine održaće se u Bosanskom Petrovcu. Prije dvadeset i dvije godine uspostavljanjem Unsko-sanskog kantona formirano je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Tim povodom već nekoliko dana pripadnici MUP-a USK provode  brojne aktivnosti.

U Bužimu je  povodom Dana policije u Policijskoj stanici Bužim, komandir Mehmed Kišmetović, upriličio prijem za načelnika Općine Bužim Mersudina Nanića sa saradnicma, a prijemu je prisustvovao i poslanik u Skupštini USK Nisvet Jusić.

Načelnik Nanić čestitao je svim pripadnicima policije Unsko-sanskog kantona Dan policije. Posebno je naglasio da će  općinska uprava uraditi sve iz svoje nadležnosti da se u što skorijem roku krene sa realizacijom izgradnje zgrade policije u Bužimu, što je dijelom i bila tema prijema.

Nakon prijema na turbetu generala Izeta Nanića i šehida 505. viteške,  učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća odata je dužna počast poginulim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i 505. Viteške brigade.

Tekst i foto:ckbuzim.ba