Povodom obilježavanja dvadeset i četvrte godšnjice od osnivanja općine Bužim danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća . Najviše općinsko priznanje Povelja 20.februar  za 2018. godinu dodijeljena  je poduzeću „Otpad“ d.o.o. , dok su titule počasnog građanina općine Bužim ove godine uručene Fikretu Kaukoviću Fikri i Refiku Kaukoviću Refki za poseban doprinos u odbrani Bosne i Hercegovine.

Prije svečane sjednice OV, Općina Bužim upriličila je prijem za dosadašnje predstavnike izvršne i zakonodavne vlasti na lokalnom nivou, te za brojne zvanice javnog, društvenog i političkog života Unsko sanskog kantona. Nakon toga  je izvršena posjeta Turbetu generala Izeta Nanića, gdje je proučena Fatiha i  odana počast svim poginulim pripadnicma 505.Viteške brigade i Armije R BiH.  Nakon turbeta  izvršena je posjeta Muzej sobi 505.Viteške brigade.

“Općinsko vijeće u 2018. godini održalo je 13 sjednica, od kojih dvije vanredne i jednu svečanu. Donešene se brojne odluke i zaključci, a posebno treba izdvojiti Odluku o kapitalnim investicijama koju je OV Bužim usvojilo jednoglasno. Naravno, posebno se zahvaljujem i građanima koji su zajedno sa općinom bili partneri u izgradnji oko 14 kilometara lokalnih cesta i puteva u svim dijelovima općine” -kazao je predsjedavajući OV Safet Ljubijankić.

“Ponosan sam što sam ovo kratko vrijeme bio na čelu općine Bužim gdje sam radio isključivo u interesu svih njenih građana . I u narednom periodu ću nastaviti raditi na izgradnji naše lokalne zajednice  ali isto tako očekujem da svi drugi ostanu na putu već pripremljenih projekata i da zajedno radimo na njihovoj realizaciji“ Koristim ovu priliku da čestittam novoizabranom načelniku  na prijevremenim izborima Mersudinu Naniću ali i da se zahvalim svima onima koji su glasali na ovim izborima“.-istakao je Nedžad Kudelić vršilac dužnosti Općinskog načelnika Općine Bužim.

Ove godine Plakete Općine Bužim dodijeljene su Medžlisu Islamske zajednice Bužim, Samiru Đuliću, Bećiru Kovačeviću, Emrić Hamdiji i Fikretu Bašiću.

Status općine, Bužim je prvi put dobio 1928. godine, u vrijeme Krupske kapetanije kada je njome upravljao dizdar. Istu namjeru ,80 – tih godina prošlog stoljeća, za vrijeme bivše Jugoslavije, nismo uspjeli ostvariti, da bi nakon brojnih žrtava i herojske borbe protiv agresora, Bužimljani danas slavili 24-ću godišnjicu svoje Općine. Rahmetli general Izet Nanić i 505. Viteška brigade, ostaće zauvijek simbol naše slobode.

Za nesebičan društveni doprinos pojedincima i kolektivima uručene su i zahvalnice.