Danas je svečanim prijemom dobitnika najviših ratnih priznanja i porodica poginulih dobitnika Zlatnog ljiljana i Srebrnog štita sa područja   Općine  Bužim započeto obilježavanje Dan zlatnih ljiljana koji se tradicionalno obilježava 9.maja. Zbog početka ramazana ove godine je prijem kod općinskog načelnika upriličen nekoliko dana radnije.

Prilikom obraćanja dobitnicima značke Zlatni ljiljan i porodicama poginulih dobitnika ovog priznanja načelnik Nanić je posebno naglasio da se borba  i danas nastavlja ali na drugi način i projektima koji će poboljšati uslove života stanovnika Općine Bužim.

– „Čestitam vam dan Zlatnih ljiljana kojeg ove godine obilježavamo nešto ranije zbog nastupajućeg mjeseca  ramazana. Želim Vam prije svega puno zdravlja i sreće u životu i da što lakše i bolje provedete ove ramazanske dane koji su pred nama“.- istakao je načelnik Nanić.

Ovogodišnja centralna manifestacija obilježavanja “Dana Zlatnih ljiljana” koju organizuje Federalni Savez dobitnika najvećih ratnih priznanja  održati će se u Goraždu gdje će prisustvovati i dobitnici ovog priznanja sa područja Općine Bužim.