U subotu je na izletištu “Svetinja” održano treće po redu,  već tradicionalno, druženje bivših pripadnika “Drugog jurišnog bataljona” 505. Vitešeke brigade,  popularnog ratnog naziva “Žuti mravi”.

U jutarnjim satima bivši pripadnici “Žutih mrava” posjetili su Turbe generala Izeta Nanića i šehida 505.Viteške brigade gdje su proučili Fatihu, a nakon toga i mezar komandanta bataljona Sulje Mirvića na Konjodoru.

Ove godine organizatori druženja  su iskoristili priliku da predstave sve aktivnosti koje su vođene između dva druženja, a posebno su izdvojili nekoliko humanitarnih akcija u kojima su pomogli svoje bivše saborce, a kojima je pomoć bila potrebna. Muhidin Veladžić se posebno zahvalio svim učesnicima akcije na igradnji kuće bivšem pripadniku 505.Viteške brigade Seadu Odobašiću ali i pozvao na još veći angažman jer predstoje unutarnji radovi, a planirano je da se ova porodica useli u novu kuću prije zime. Odmah na druženju javilo se nekoliko donatora sa novčanim prilozima i građevinskim materijalom tako da je izvjesno da će kuća uz pomoć dobrih ljudi biti završena.

Prisutnima se obratio i načelnik Općine Bužim Mesudin Nanić koje je posebno naglasio:-“Čast mi je i zadovoljstvo što danas mogu biti ovdje sa vama na ovom druženju. Općina Bužim i ja kao načelnik općine smo u obavezi  da podržavamo sve aktivnosti boračkih udruženja i organizacija koje baštine sjećanje na protekli rat. Moram izraziti zadovoljstvo vašom organizacijom ali i veoma velikim odazivom na ovo druženje što pokazuje da ste svi skupa jedinstveni i složni.”

-“Želim Vam se zahvaliti što organizirate ovakva druženja gdje se možemo vidjeti i popričati i gdje se možemo prisjetiti ratnih dana i teških vremena. Pokazali ste se u ratu ali kako svi vidimo, pokazali ste se i danas u miru gdje svojim humanitarnim radom pomažete bivše pripadnike brigade i one koji su u potrebi. Zbog toga želim da se i u buduće svi zajedno družimo i pomažemo”-istako je Šefik Veladžić ispred Koordinacije boračkih udruženja Općine Bužim.