Općinski načelnik i Služba za razvoj i poduzetništvo   organizirali su  radni sastanak na kojem su prisustvovali  predstavnici Udruženja poljoprivrednih proizvođača općine Bužim i Veterinarskih stanica koje rade na području općine. Sastanak je održan u sali Općine , a domaćin je bio  općinski načelnik Mersudin Nanić, sa ciljem kvalitetnije organizacije i zajedničkog rada  poljoprivrednih proizvođača i nadležnih službi.

Poljoprivredni proizvođači su upoznati sa trenutnim stanjem i planiranim aktivnostima Općine Bužim u ovoj godini, sa posebnim osvrtom na Program poticaja za 2019. godinu za poljoprivrednu proizvodnju.

Razgovaralo se i o modalitetima za poticanje poljoprivrednih proizvođača , te dinamici isplata iznosa za poticaje.

Poljoprivreda je vrlo perspektivno područje za razvoj poduzetništva na našim prostorima, pogotovo u vrijeme kada posla u drugim oblastima nema, a mladih ljudi je sve više na biroima za zapošljavanje . Malo je onih koji se odluče sami pokrenuti vlastiti biznis, ali i onih koji uopće žele raditi u oblasti poljoprivrede. Iako se u poljoprivrednu proizvodnju ulažu značajna sredstva iz budžeta ( federalnog, kantonalnog ,općinskog ) proces prestrukturiranja, razvoja i povećanja poljoprivredne proizvodnje sporo teče, mada se mogu uočiti određeni pomaci . Poljoprivreda je jedini sektor koji sada još i radi u BiH, na žalost možemo očekivati da će bez potrebne reakcije vlasti i ona “pasti”.

Poljoprivreda se mora sačuvati, radi našeg opstanka, da bismo proizveli hranu i mogli preživjeti. Najvažnije raditi na podizanju svijesti naših potrošača o važnosti kupovine domaćih proizvoda koji su visokog kvaliteta, što bi spasilo domaću proizvodnju.