U organizaciji Organizacionog odbora za obilježavanje značajnih datuma iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. obilježena je godišnjica od prvog napada na Bužim.

  1. juna ratne 1992. godine na Bajram agresorske snage sa teritorija R Hrvatske izvršile su napad u širem reonu MZ Bućevci i MZ Stabandža.

Ovogodišnji program obilježavanja prvog napada na Bužim započeo je polaganjem cvijeća i učenjem fatihe na turbetu Generala Izeta Nanića i poginulih pripadnika  505.Viteške brigade. U džamiji na Bućevcima nakon ikindije namaza proučen je Jasin i tevhid borcima-šehidima 505. Viteške brigade Armije R BiH, nakon kojeg je na poprištu prve oružane bitke održan  historijski sat na kojem su govorili učesnici ovih događaja.

Ratnim veteranima se kratko obratio načelnik općine Bužim Mersudin Nanić, koji je naglasio da će općina Bužim i u buduće biti na raspolaganju organizacionom odboru kako bi se ovaj ali i ostali bitni datumi iz proteklog rata obilježavali i otrgli od zaborava.

Predsjednik organizacionog odbora za obilježavanje značajnih datuma iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. Edham Eminić svojim obraćanjem najavio je učesnike ove bitke a o njoj su govorili Nijaz Miljković i Agan Elkasović.

Na kraju programa je upriličeno druženje.

Izvor: ckbuzim.ba