U utorak 01. 10. 2019. godine upriličena je svečanost u prostorijama Mješovite srednje škole ”Hasan Musić” u Bužimu povodom 26 godina njenog postojanja.

Naime, 01. 10. 1993. godine u ovoj školi se po prvi put čulo školsko zvono. Svečanost je obilježena prigodnim programom, iako, kako je direktor Ibrahim Grošić naveo nešto skromnijim u odnosu na ranije godine.

Program obilježavanja ove manifestacije vodile su učenice: Aldijana Dizdarević i Amina Bajrić. Na samom početku prisutnima se obratio direktor škole Ibrahim Grošić koji je  pozdravio sve prisutne te ih upoznao sa teškim vremenima iz perioda samog osnivanja škole, zatim s ponosom istakao kako je MSŠ bila domaćin 11 Festivala rada koji se održao u aprilu ove godine. Isto tako, naveo je i osnovne ciljeve škole a to su da obezbjedi što veći kvalitet obrazovanja, privuče što veći broj učenika, da se poveže sa brojnim udruženjima te da se čuva emanet  boraca kojeg su oni ostavili.

Nakon toga, prisutnima se obratio načelnik općine Bužim Mersudin Nanić koji je posebno naglasio da je vrijeme da se bori za opstanak škole, jer nam je to svima dužnost.

Nakon njegovog obraćanja uručene su zahvalnice mentorima koji su zajedno sa svojim učenicima ostvarili zapažene rezultate na Festivalu rada, a potom su uručene i zahvalnice mentorima koji su sa učenicima ostvarili odlične rezultate na općinskim i kantonalnim takmičenjima.

Potom je od strane učenika ove škole izvedena pjesma ”Imam petlju”, a potom i zanimljiv igrokaz koji je svima poslao jasnu poruku da ponekad ne trebamo suditi o profesorima iz prve ruke, jer su profesori upravo ti koji se trude da nam prenesu znanje. Nakon toga, uručene su zahvalnicime predstavnicima lokalne i kantonalne vlasti, direktorima i ljudima koji su od velikog značaja za opstanak škole.

I na kraju, učenice škole izvele su plesne korake. Potom su pozdravljeni svi prisutni i pozvani na druženje nakon završetka programa.

S ponosom možemo reći da je Mješovita srednja škola”Hasan Musić” Bužim iznjedrila brojne naučnike i intelektualce koji su danas od velikog značaja ne samo za grad Bužim, nego i za cijelu BiH pa i šire. Ovim putem, direktoru škole, profesorima, pomoćnim radnicima, učenicima sadašnjim, bivšim ili čak budućim čestitamo Dan škole.