U organizaciji Sportskog saveza Općine Bužim  u velikoj Sali Centra za kulturu sport i informisanje održan je Izbor i proglašenje najuspješnijih sportista i sportskih radnika Općine Bužim ,a ove godine za najuspješnije sportiste Općine Bužim za 2018. godinu proglašeni su Edina Ćoralić i  Harun Šahinovića članovi Taekwon-do klubova.

Na početku Izbora sportiste Općine Bužim za 2018.godinu prisutnima su se obratili predsjednik Sportskog saveza općine Bužim Admir Sijamhodžić, predsjednik Sportskog saveza Unsko sanskog kantona Emir Dautović i vršilac dužnosti Općinskog načelnika Nedžad Kudelić.

 Za najuspješnijeg sportistu u muškoj konkurenciji za 2018.godinu žiri je proglasio VELIĆ NEDŽADA, član Taekwon-do kluba „Asim Bajrektarević Hamza“  Bužim,majstor Taekwondoa 1. Dan, učesnik Evropskog prvenstva u Mariboru, Državni prvak u svojoj aktegoriji, 2.mjesto u formama na Državnom prvenstvu,  te nekoliko medalja sa međunarodnih takmičenja.

Za najuspješnijeg sportistu u ženskoj  konkurenciji za 2018.godinu proglašena je KRUPIĆ BERINA, članica TKD Kluba Fadil Bajrektarević-Gazija iz Vrhovske, koja je u 2018 godini učestvovala na Državnom prvenstvu i postala  državna prvakinja u kategoriji borbe dok je u formama osvojila 3.mjesto. Učestvovala na više međunarodnih takmičenja gdje je ostvarila zapažene rezultate. Radi kao pomoćni trener u klubu Gazija.Majstro Taekwon-doa II Dan.   

 Za najuspješnije trenere općine Bužim proglašeni su TAHIĆ AMIR i BAJREKTAREVIĆ EDIN, a za najuspješnijeg sportskog radnika  KRUPIĆ HUSEIN.

 Dodijeljena su i posebna priznanja osvajačima državnog prvenstva i to : ALDŽIĆ SARI, ŠAHINOVIĆ ADNI, BALTIĆ BELMI, CAZINKIĆ JUSUFU, VELIĆ DŽEVADU, ŠAHINOVIĆ FATIIA, RAMIĆ EMI, ŠAHINOVIĆ HARUNU, ĆATIĆ DAVUDU, .TAHIĆ AMILI, .MAMIĆ IZETI, BEGOVIĆ AMARU, ĆORDIĆ AIDI, EMINIĆ MEHI, BEGOVIĆ AMRI, ĆORDIĆ ANISU, EMINIĆ EMINI, ČORALIĆ EDINI, KRUPIĆ MEHMEDU, KRUPIĆ BERINI i  SKENDEROVIĆ HARISU.

  Za najuspješniju ekipu u ženskoj konkurenciji proglašena  je ŽENSKA EKIPA TAEKWON-DO KLUBA „FADIL BAJREKTAREVIĆ-GAZIJA“ VRHOVSKA,koja je osvojila 3.mjesto kadekinje ekipno na Državnom Taekwon-do prvenstvu, dok su u muškoj konkurenciji nagradu podijelili  Juniorska ekipa Taekwon-do kluba „Asim Bajrektarević-Hamza“ Bužim,i muška kadetska ekipa Taekwon-do kluba „Fadil Bajrektarević-Gazija“ Vrhovska,koji su osvojili 3.mjesto ekipno na Državnom Taekwon-do prvenstvu.

Najuspješniji junior za 2018.godinu je ĆATIĆ DAVUD,član  Takwon-do kluba Asim Bajrektarević Hamza Bužim, državni prvak u svojoj aktegoriji,osvajač više zlatnih,srebrenih i brončanih medalja sa međunarodnih i domaćih takmičenja. Najuspješnija juniorka je ĆORDIĆ AIDA.

 Najuspješniji kadet je BEGOVIĆ AMAR, a kadetkinja TAHIĆ AMILA, dok su posebna priznanja u ostalim sportovima uručena KANURIĆ KENANU. AIR SOFT KLUBU „OTPISANI BUŽIM i ŠAHOVSKOM  KLUBU BUŽIM.

 SPECIJALNO PRIZNANJE ZA REZULTATE OSTVARENE U BORILAČKIM SPORTOVIMA  dodijeljeno je TAEKWON-DO KLUBU „ FADIL BAJREKTAERVIĆ-GAZIJA“  iz VRHOVSKE koja je ekipni Državni prvak u Taekwon-dou za 2018 godinu, KARATE KLUBU BUŽIM, MUSTAFIĆ EDNI, HADŽIĆ AJDINI, HADŽIĆ ALDINI, KRUPIĆ NAILI i KRUPIĆ MEHMEDU.

 Specijalna priznanja za rezultate ostvarene u loptačkim sportovima dodijeljena su slijedećeim sportistima: BEGIĆ MIRSAD, FUTSAL KLUB KONJODOR, PIONIRI NK VITEZ, ODBOJKAŠKI KLUB BUŽIM, NANIĆ EDIS, KAUKOVIĆ MUEMIL, MULALIĆ AMINA, DURIĆ EDINA, MULALIĆ LEJLA, ĆATIĆ AMIN, MULALIĆ SULEJMAN i ALIČIĆ EMIN.

 Dodijeljena su i specijalna priznanja posthumno Ćatić Hasanu Havinom i Pilić Hasanu Tetku za poseban doprinos u razvoja sporta na području općine Bužim.

Za najuspješnijeg pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja proglašen je Aladin Ičanović, a ženska odbojkoška ekipa MSŠ „Hasan Musić“ je najbolja ženska ekipa u školskom sportu, dok je kod muškaraca najbolja atletska sekcija OŠ „Konjodor“. Ćatić Amin je najuspješniji sportista u školskom sportu za srednje škole, a Muratović Adna najuspješnija u ženskoj konkurenciji.

Dodijeljene su nagrade i za ostvarene rezultate u invalidnom sportu, a za najuspješnijeg sportskog radnika za invalidna lica proglašen je Nijaz Isaković, dok je Bećir Kovačević najuspješniji trener. Najuspješnija ekipa je STONOTENISKA SEKCIJA SAVEZA ZA SPORT I REKREACIJU INVALIDA BUŽIM, a specijalne nagrade uručene su IMŠIR MUNIRU I DIZDAREVIĆ IBRAHIMU, doj je najbolji sportista u invalidnom sportu  PORIĆ HAZIM.