Načelnik općine Mersudin Nanić danas je primio predstavnike i takmičare taekwondo kluba Fadil Bajrektarević Gazija koji predstavljaju reprezentaciju Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu ITF TKD koje se ove godine održava u Minhenu (Inzell).

Podršku Reprezentaciji BiH, u njihovom odlasku na Svjetsko prvenstvo pored Općinskog načelnika  Mersudina Nanića, dobili su od Vlade USK-a, Sportskog saveza Općine Bužim, Sportskog saveza USK-a,  i pravnih i fizičkih lica iz Bužima i Velike Kladuše.

-„Sportisti su najbolji ambasadori i promotori Bužima i sporta u zemlji i inostranstvu. Vjerujem da će se Reprezentacija BiH na svjetskom prvenstvu predstaviti na najbolji način i da ona stara izreka „važno je učestvovati“ kod nas Bužimljana ne vrijedi jer poznavajući naš mentalitet i karakter uvjerena sam da će te ostvariti dobar rezultat. Ja Vam prije svega želim puno sportske sreće i uspjeha i naravno da se vratite u Bužim sa medaljama“- istakao je načelnik Nanić prilikom obraćanja takmičarama i predstavnicima kluba.

Svjetsko prvenstvo se održava od 23.04. do 28.04. u Inzellu kod Minhena, a članovi reprezentacije iz Bužima su Krupić Naila TKD “Gazija” Vrhovska i Šahinović Amel TKD”Hamza” iz Bužima.