Na Svjetskom Taekwondo prvenstvu koje je održano protekle sedmice u Inzellu – Njemačka,  predstavnici Reprezentacije BiH iz dva bužimska kluba ostvarili su izuzetne rezultate i vratili se kući sa dvije medalje. Tim povodom načelnik općine  Bužim Mersudin Nanić u svom kabinetu primio je Nailu Krupić, članicu Taekwondo kluba “Gazija” iz Bužima  koja je postala viceprvakinja svijeta osvojivši srebrnu medalju u kategoriji seniorke -50kg i člana Taekwondo kluba “Hamza” iz Bužima Amela Šahinovića koji je osvojio treće mjesto i brončanu medalju.

-„Prije svega želim vam čestitati na osvojenim medaljama i najboljoj promociji Bužima i Bosne i Hercegovine. Prije osam dana kada smo vas ispratili na Svjetsko prvenstvo ja sam rekao da,  a poznavajući naš mentalitet, očekujem pobjede i medalje. Vidim da ste vi to ozbiljno shvatili i u veoma jakoj konkurenciji pokazali daa se možete nositi i sa daleko većim reprezentacijama koje imaju neuporedivo bolje uslove za treniranje i pripreme. Općina Bužim će kao i do sada pomagati sportske kolektive i pojedince, a posebno one koji ostvaruju rezultate na europskim i svjetskim takmičenjima“.- istakao je načelnik Merudin Nanić na prijemu.

Pored osvajača medalja prijemu su prisustvovali i predstavnici klubova takmičara, treneri i predsjednik Sportskog saveza općine Bužim, a načelnik Nanić je uručio i novčane nagrade Naili Krupić i Amelu Šahinoviću za ostvarene rezultate na Svjetskom prvenstvu.

Iz taekwondo klubova  „Hamza“ i „Gazija“ su najavili da nakon kraćeg odmora počinju pripreme takmičara za predstojeće europsko prvenstvo koje će se ove godine održati u Sarajevu. Da uspjeh naših sportista nije ostao nezapažen u regionu najbolje ilustruje najava hrvatske  državne reprezantacije koja želi obaviti pripreme za europsko prvenstvo u Bužimu.