PRIVREDNICIMA  I GRAĐANIMA OPĆINE BUŽIM

 

Poštovani,

 

kao što znate 20-og Februara 2019. godine (srijeda) svečano se obilježava Dan Općine Bužim.

 Nemjerljivim doprinosom naših boraca, i ako Bog da šehida 505. Viteške brigade koji su na svojim plećima branili čast i dostojanstvo našega kraja, u najtežim momentima iz naše bliže historije, krajem 1995. godine, stvorene su pretpostavke za obrazovanje Općine Bužim.

 U tim sudbonosnim momentima, a i poslijeratnom periodu, veliki doprinos su dali i privrednici Općine Bužim. Imajući u vidu da ste upravo Vi, naši privrednici, u protekle 24. godine, dali veliku podršku u razvoju naše Općine, čast mi je i zadovoljstvo da Vas mogu pozvati da prisustvujete Svečanoj akademiji koja će se održati 20. Februara (Srijeda) u 13:00 sati u Velikoj Sali Centra za kulturu, sport i informisanje.

 Boreći se za ravnopravniji položaj, a danas za prosperiteniji život svih njenih građana, Općina Bužim zajedno sa svojim privrednim partnerima ulaže ogromne napore za stvaranje povoljnije ekonomske klime i za otvaranje novih radnih mjesta. U tom smislu Vam se i obraćam, a povodom Dana općine, želeći Vam iskazati zahvalnost i duboko poštovanje.

 Vođen iskrenim željama da naša saradnja u budućnosti bude još izraženija, da pomažemo i stojimo na usluzi jedni drugima, želim da Vam čestitam 20. Februar, Dan općine Bužim.

 Također, pozivam Vas da u skladu sa svojim mogućnostima pratite i druge sadržaje koji su planirani za ovogodišnje obilježavanje.  

 

Čestitamo Vam 20. Februar, Dan naše općine, općine Bužim.

 V.D. OPĆINSKI NAČELNIK

Nedžad Kudelić, s.r.

U Bužimu, 11.02.2019. godine.