U Bužimu asfaltirano 1,5 kilometara puta uz podršku Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica

Građani ne kriju sreću što je došlo do realizacije projekta asfaltiranja dionica lokalnih puteva koji povezuje MZ Čava sa izvorištem „Svetinja“ kao i mjesne zajednice Radoč i Mrazovac sa centrom općinom Bužim, u ukupnoj dužini od 1,5 kilometara.

Tim povodom načelnik općine Bužim, Mersudin Nanić, zajedno sa saradnicima, obišao je lokacije novoasfaltiranih dionica puta. Projekt je vrijedan oko 260.000 KM, a sredstva je osiguralo Federalno Ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

“Put, koji smo imali, bio je u veoma lošem stanju, što je otežavalo kretanje vozila i pješaka ovim područjem. Posebno je bilo teško djeci, koja svakodnevno pješače do škole jer prijevozno sredstvo nije moglo dolaziti po učenike. Sada je puno bolje”, priča jedan mještanin.

“Za nas je vrlo važno što je nastavljeno sa izgradnjom ovih dionica puta jer time na kvalitetan način povezujemo tri mjesne zajednice. Mi smo počeli prije nekoliko godina realizaciju ovog projekta i zavisno od priliva sredstava isti realiziramo zajedno sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica dionicu po dionicu. Nastavljamo dalje, a prioriteti su nam nastavak radova i na ostalim infrastrukturnim projektima, kao i obezbjeđivanje sredstva sa viših nivoa vlasti kako bi općinu Bužim učinili boljim mjestom za življenje”, kazao je Nanić i kratko prokomentirao posljednja dešavanja u radu većine u Općinskom vijeću “Nemamo vremena da se bavimo drugima. Što oni više pričaju to smo mi sigurniji da smo u proteklih pet mjeseci radili prave stvari. Valjda sa tom svojom pričom pokušavaju da sakriju svoj neuspješni pokušaj bavljenja politikom“, kazao je načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.

Svečano otvaranje izgrađenih dionica puta planirano za sredinu mjeseca augusta.