Načelnik Općine Bužim Mersudin Nanić sa saradnicima i predsjednikom Sportskog saveza Općine Bužim Admirom Sijamhodžićem primio je danas u svom kabinetu Edina Vučelja i predstavnike Taekwon-do klub „Asim Bajrektarević-Hamza“. Na Svjetskom prvenstvu koje je krajem prošlog mjeseca održano u Antaliji, Edin Vučelj je osvojio zlatnu medalju i tako postao  svjetski WAKO kickbox prvak. Vučelj  je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Sarajevu  i danas je ponosni pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, a na ovom Svjetskom  prvenstvu nastupao je za Taekwon-do klub „Asim Bajrektarević-Hamza“ iz Bužima.

„Želim da ti čestitam na ovom izuzetnom uspjehu i poželim u budućnosti još  ovakvih vrhunskih rezultata. Moramo se svi zajedno truditi da ovakvih pozitivnih priča iz naše države, a posebno  iz našeg Bužima bude što više. Kao i do sada Općina Bužim će podržavati sve sportiste i sportske kolektive u svojim mogućnostima, jer smo itekako svjesni da su oni naši najbolji ambasadori“.-istakao je načelnik Općine Bužim Mersudin Nanić.

 

Na prijemu je načelnik Općine Bužim uručio i novčanu nagradu kao i predsjednik Sportskog saveza Admir Sijamhodžić koji je posebno naglasio:

„ Ova godina će svakako ostati zabilježena u historiji Bužima kao jedna od najplodonojsnijih godina kada su u pitanju borilački sportovi. Kao kruna za završetak ove godine stigla je i ova zlatna medalja Edina Vučelja kojem u ime Sportskog saveza i svoje lično ime čestitam na uspjehu“.

 

Na kraju se i Edin Vučelj zahvalio Općinskom načelniku, svom matičnom klubu i Sportskom savezu na podršci koju je imao tokom priprema i odlaska na Svjetsko prvenstvo. Posebno je istakao kako samo zajedno i jedinstveno može doći do vrhunskih rezultata.