Danas je sa direktoricom JU Socijalno pedagoške životne zajednice Bihać Fikretom Halimović načelnik Općine Bužim  Zikrija Duraković potpisao ugovor o realizaciji smještaja hraniteljskih porodica u općini Bužim. Potpisanim ugovorom  općina Bužim je  Socijalno pedagoškoj životnoj zajednici dodijelila dvije kuće bez naknade u naselju S-3 “Čungar” koje će  se nakon  sanacije i prilagođavanja koristiti sa smještaj djece bez roditeljskog staranja i hraniteljskih porodica. Hraniteljske porodice na području USK-a u 14 kuća brinu za djecu bez roditeljskog staranja u okviru Socijalno pedagoške životne zajednice Bihać, a potpisivanjem ovog ugovora i općina Bužim će dobiti dom za smještaj  djece bez roditeljskog staranja.

– “Danas sam posebno sretna što smo zajedno sa  načelnikom Općine Bužim        i općinskim službama uspjeli finalizirati ovaj projekat koji je pokrenut prije nekoliko godina. Prioritet je prilagoditi dodijeljeni prostor i što prije ga staviti u funkciju jer općina Bužim ima potrebe za smještajem djece bez roditeljskog staranja”. -istakla je direktorica Halimović.

– “Obzirom na činjenicu da jedino općina Bužim na Unsko-sanskom kantonu nije imala  riješeno pitanje smještaja djece bez roditeljskog staranja smatrali smo to jednim od prioriteta i evo danas potpisivanjem ovog ugovora možemo slobodno reći da su stvoreni  svi preduslovi za završetak ovog projekta koji je od posebnog značaja za lokalnu zajednicu. Pored smještaja djece ovim projektom se otvara mogućnost  zapošljavanja hraniteljskih porodica”. – istakao je  načelnik Općine Bužim Zikrija Duraković nakon potpisivanja ugovora.

Direktorica JU Socijalno pedagoške životne zajednice Bihać Fikreta Halimović potpisuje ugovor.