Uvaženi građani Općine Bužim, izuzetno nam je zadovoljstvo predstaviti vam peto izdanje Info-biltena Općine Bužim.

Želimo naglasiti da ovaj bilten se izrađuje kao tematski niz najznačajnijih informacija o našem radu koje su objavljene na našoj web stranici ckbuzim.ba i web portalu opcinabuzim.ba.

Intencija ovog Info-biltena je ukratko Vas informirati o najznačajnijim događajima koji su zabilježeni u Općini Bužim u 2017. godini. Bilten donosi pregled aktivnosti načelnika, općinskog vijeća, započetih i završenih infrastrukturnih projekata, privrednih aktivnosti, obrazovnih, kulturnih i sportskih događanja kao i prisjećanja na događaje iz naše bliže, ali i dalje, historije.

Posebno nas raduje činjenica da su ove godine domaće firme i nekoliko udruženja iz dijaspore podržalo izradu Info-biltena gdje im je data mogućnost da u ovom petom broju predstave svoju firmu kroz historiju firme, današnje poslovanje firme i usluge koje firma nudi. Iskreno se nadamo da će u sljedećem broju i ostale firme i udruženja prepoznati značaj izrade Info-biltena i na taj način isti podržati i svakako se naći u šestom izdanju.

Info-bilten Općine Bužim je dostupan svim građanima na Info-pultu Općine Bužim i na službenim web stranicama www.ckbuzim.bawww.opcinabuzim.ba. Na ovaj način svi građani Općine Bužim, posebno naši sugrađani iz dijaspore, imaju mogućnost da na najbolji način budu upoznati sa svim aktivnostima koje su obilježile 2017. godinu.

Kao što smo i do sada radili nastavićemo putem službenih stranica Javne ustanove i Općine Bužim obaviještavati javnost o svim značajnijim projektima, inicijativama kao i događanjima koji se dešavaju na području Općine Bužim. Možete nas pratiti i putem društvenih mreža (JU Centar za kulturu, sport i informisanje Bužim) i (Općina Bužim ), putem koje građani imaju priliku komunicirati s općinskim načelnikom, ali i komentirati, predlagati, pohvaliti, odnosno kritizirati rad općinskog organa uprave, općinskog vijeća, stručnih službi, javnih preduzeća i ustanova.

Cijenimo da će pravovremenost i  raznovrsnost informacija koje dolaze iz Javne ustanove i Općinskog organa uprave dati jasniju sliku svim našim građanima o aktivnostima koje su završene ili koje čekaju svoju realizaciju.