U organizaciji  Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine i Savez opština i gradova RS-a, a u saradnji sa Vijećem Evrope na kojoj je učešće uzeo i Općinski načelnik Općine Bužim Zikrija Duraković, održana radionica “Akademija za lidere”.

U okviru programa “Pružanje dobre uprave”, 14. i 15. marta 2018. godine u Sarajevu održana je druga radionica za odabrane predstavnike jedinica lokalne samouprave u BiH. Radionici je prisustvovalo 27 predstavnika iz 11 jedinica lokalne samouprave iz Bosne i Hercegovine.

Liderska akademija je program namjenjen gradonačelnicima, načelnicima i odabranim predstavnicima u organima lokalne uprave. Program pruža znanja o potrebnim vještinama za uspostavljanje dobre i kvalitetne vlasti u organima upravljanja lokalne zajednice.

Pored toga, predstavnici općina, kroz interaktivni rad su se upoznali sa 12 principa kvalitetnog demokratskog upravljanja i njihovog značaja. Pored toga bila je ovo odilična prilika za razmijenu iskustva i izazova po pitanju liderstva u svojim općinama. Program je podjeljen u tri faze, a ovo je druga održana radionica, dok je planirano da se organizuju još jedna radionica do jula mjeseca.