U sklopu obilježavanja Slobodarskih dana viteškog grada Bužima, sinoć je održano finalno večer Memorijalnog malonogometnog turnira „Izet Nanić 2018“. Na turniru je učestvovalo u sve tri kategorije ukupno 65 ekipa. U kategoriji seniora 48 ekipa, za djecu u kategoriji U14 9 ekipa i u kategoriji U12 8 ekipa.

Možemo slobodno kazati da i ove godine Memorijalni turnir „Izet Nanić“ spada u jedan od prepoznatljivi turnira po broju učenika i svakako je najposjećeniji turnira na području USK-a i šire.

U organizaciji JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Bužim, sportski teren ispred Osnovne škole „Bužim“, u proteklih sedam dana, kao i sinoć je bio mjesto odigravanja pravih nogometnih poslastica, na kojem se znalo okupiti više od 3000 ljudi.

Večer je započela finalnom utakmicom najmlađi haklera djece u kategoriji U12 i sastale su se ekipe MZ Vrhovska – Hamze. Više sportskog znanja i umijeća sreće imala je ekipa Hamzi i tako osvojila prvo mjesto u kategoriji U12. Treće mjesto zauzela je ekipa ŠN. Zvijezda Midž Hit. Nagradu „Šefkija Skenderović-Buha“ osvojila je ekipa MZ Vrhovske. Za najboljeg igrača turnira u ovoj kategoriji proglašen je Bilal Topalović iz ekipe MZ Vrhovska, za najboljeg strijelca turnira Sinan Šahinović iz ekipe Hamze, dok je za najboljeg golmana turnira proglašen Amar Isaković iz ekipe Hamze.

Druga finalna utakmica nešto starijih haklera u kategoriji U14 ponudila je zaista dobru fudbalsku predstavu gdje su snage odmjerile Menager Begić – Mladost Mahmići. Bolja i spretnija ekipa bila je ekipa Menager Begić i tako osvojila zasluženo prvo mjesto. Trćeplasirana ekipa bila je ekipa Zmajeva. Nagradu „Šefkija Skenderović-Buha“ osvojila je ekipa Banana Joks Varoška Rijeka. I u ovoj kategoriji nagrađivani su najbolji pojedinci. Za najboljeg igrača turnira u ovoj kategoriji proglašen je Enedin Mulalić iz ekipe Menager Bihać, za najboljeg strijelca turnira Muemil Kauković iz ekipe Menager Begić, dok je za najboljeg golmana turnira proglašen  Edis Nanić iz ekipe Menager Bihać.

Djeca u kategorijama U12 i U14 osvojile su novčane nagrade za 1.mjesto 100,00 KM, za 2. mjesto 50,00 KM i 3. mjesto 30 KM, kao i pehare, medalje i majice sa likom rahmetli Generala Izeta Nanića.

Revijalna utakmica bivših boraca „505. Vbbr.“ – „502. Vbbr.“ završila je nerješenim rezultatom 4:4. Ova utakmica, koja je imala revijalni karakter, rezultat je odavanja počasti svim šehidima 505. Vbbr i rahmetli brigadnom generalu Izetu Naniću. Možemo kazati da je zaista bilo lijepo vidjeti na jednom mjestu bivše borce Armije Republike Bosne i Hercegovine kako se na jedinstven način druže kroz sport.

Sigurni smo da vam je pravi fudbalski spektakl ponudile i ekipe koje su igrale za treće mjesto, a snage su odmjerile MRAMOR ČIČKO BUŽIM I UDRUŽENJE MLADIH LUBARDA.  Rezultat je glasio 3:2 i tako je zasluženo treće mjesto osvojila je ekipa Mramor Čičko Bužim i pehar odlazi u vitrinu isto imene ekipe.

Zanimljivo je napomenuti da je nagradu „Šefkija Skenderović-Buha“ osvojila ekipa Čaršija- Histrion-Pekara Klas Bužim, koja tokom turnira nije imala niti jedno isključenje na dvije minute, niti bilo kakav prigovor prema bilo kome. Igrali su zaista fer i korektno i nagrada zasluženo ide u njihove ruke.

Zatim i u kategoriji seniora nagrađivani su najbolji pojedinci. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Sejad Ibrišimović iz ekipe MNK. MINI DNEVNIK 1987, za najboljeg strijelca turnira Elmin Prošić iz ekipe MNK. MINI DNEVNIK 1987, dok je za najboljeg golmana turnira proglašen Ahmed Fajković iz ekipe MNK. MINI DNEVNIK 1987.

Prvaku Memorijalnog malonogometnog turnira „Izet Nanić 2018“ pripala je i novčana nagrada od 2.500,00 KM,  drugoplasiranoj ekipi 700,00 KM, dok je trećeplasirana ekipa osvojila 200,00 KM. Također tri prvoplasirane ekipe osvojile su pehare, medalje i majice sa likom rahmetli Generala Izeta Nanića.

Želimo da kažemo da ni na ovom turniru nije nedostajalo haklera malog fudbala sa područja BiH, Slovenije i Hrvatske. Publika je zaista mogla vidjete dobre utakmice i sjajne poteze igrača.

“Sretni smo i ponosni da smo i ove godine uspješno organizirali Memorijalni malonogometni turnir „Izet Nanić“ koji je odigran po lijepom vremenu i bez ikakvih incidenata. Nadamo se da svi koji su sudjelovali na turniru ili su ga posjetili nose lijep dojam te da će nas posjetiti i dogodine, kazao je direktor JU „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Bužim, Mersudin Nanić.