Danas je u organizaciji Javnog komunalnog poduzeća “KOMB ” Bužim upriličena prezentacija  nove komunalne opreme i vozila. Pored uposlenika komunalnog poduzeća prezentaciji  su prisustvovali načelnik općine Zikrija Duraković, predsjedavajući OV Safet Ljubijankić i vijećnici iz Općinskog vijeća Bužim.

Direktor komunalnog poduzeća  Hamid Šahinović na početku prezentacije kazao je kako se već duže vrijeme nije ulagalo u osnovna sredstva poduzeća.

-″Kupovinom novih vozila i komunalne opreme stvaraju se bolji uslovi za obavljanje registrirane djelatnosti i povećava kvalitet komunalnih usluga građanima općine Bužim posebno kod ljetnog i zimskog održavanja ulica, lokalnih cesta i nekategorisanih puteva, te kod prikupljanja i zbrinjavanja komunalnog otpada.Pored komunalne opreme i vozila komunalno poduzeće je izvršilo i kupovinu zemljišta za smještaj poduzeća. Ukupna investicija u opremu i zemljište je oko 220.000,00 KM.″- istakao je direktor Šahinović.

Obraćajući se prisutnima, načelnik općine Bužim Zikrija Duraković,  kazao je kako se nada da će nova komunalna vozila i oprema zasigurno polučiti dobar rezultat u radu komunalnog poduzeća koje će kao i do sada imati svu potrebnu podršku općine .

-“Posebno želim čestitati uposlenicima komunalnog poduzeća na kvalitetnom zimskom održavanju ulica i lokalnih cesta  tokom protekle zime kada su nas zadesile veće količine snijega koje su izazvale su probleme u skoro svim lokalnim zajednicama. Vjerujem da će ova oprema, uz angažman svih uposlenika, olakšati i poboljšati rad komunalnog  poduzeća i podići kvalitet usluge građanima.”- posebno je naglasio načelnik Duraković.