Općina Bužim Služba za razvoj i poduzetništvo  u suradnji  sa “Edix” doo, direktor Edham Hodžić dipl.ing., organizira dana 03.03.2018. godine (subota) sa početkom u 15:30 sati edukaciju na temu: “TEHNOLOGIJA PODIZANJA, UZGOJA I ODRŽAVANJA NASADA LJEŠNJAKA I ORAHA ”  za poljoprivredne proizvođače zainteresirane za uzgoj navedenih kultura. Edukacija će se održati u Maloj sali JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” Bužim.

Specifikum ovih edukacija je činjenica da će svojim prisustvom ili putem vide podržati i naš poznati roker ALEN ISLAMOVIĆ. On će nam predstaviti svoja iskustva i ambicije  u uzgoju lješnjaka.

Svoj puni doprinos edukacijama dale su i općinske službe za privredu/poljoprivredu i ruralni razvoj na način da su osigurale prostorije i pomogla u animaciji zainteresiranih građana da prisustvuju predstojećim edukacijama.

Svi zainteresirani  će imati priliku da  kroz  prezentacije upoznaju tehnologiju uzgoja (uzgojne oblike, gustinu sadnje, način održavanja lješnjaka kao i ekonomsku isplativost uzgoja lješnjaka).

Ohrabruje i činjenica da su različita udruženja  iz biljne proizvodnje  kao i udruženja pčelara pokazale spremnost da pomognu u organizaciji i prisustvuju sa svojim članovima predstojećim edukacijama.

To je ujedno i prilika svima onima koji su se već odlučili za sadnju da na jednom mjestu usvoje i primjene sve bitne korake od sadnje do berbe jer  se RENTABILNA   PROIZVODNJA  LJEŠNJAKA  NE MOŽE  POSTIĆI  BEZ  STRUČNOG  PRISTUPA  NJENOM  UZGOJU.