Općinski načelnik Zikrija Duraković zajedno sa saradnicima danas je u sali Općine Bužim održao sastanak sa zamjenikom šefa delegacije Evropske unije u BiH, Khaldoun Sinnom.

Na sastanku se razgovaralo o važnoj ulozi lokalnih zajednica u socioekonomskom razvoju zemlje, posebice u rješavanju nezaposlenosti i ostalih ključnih pitanja za rast i kreiranje radnih mjesta na lokalnom nivou. Ovo je prvi put da je neko od zvaničnika u ime delegacije Evropske unije boravio u Bužimu

Razgovalo se i o konkretnoj situaciji u općini Bužim, te je naglašena ključna uloga općine Bužim na čelu sa načelnikom ali i Općinskog vijeća u procesu integracija Evropskoj uniji. Tokom posjete, zamjenik šefa Sinno posjetio je i farmu “Farmer” firmu “Vrganj promet” i protektirnicu guma “Kobar”.

Da delegacija Evropske unije u BiH velike nade za budućnost ove zemlje polaže upravo u mlade pokazala je činjenica da je zamjenik šefa delegacije EU posjetio i prosotrije Udruženja mladih Bužim gdje se sastao i družio sa mladima Općine Bužim.

Kako je danas upriličen koncert klasične muzike delegacija je iskoristila priliku da uživa u melodijama koje su izvodili učenici Osnovne muzičke škole u Bužimu.

VIDEO

FOTO

Više slika #JU “Centar za kulturu, sport i informisanje”