Općinski načelnik Općine Bužim Zikrija Duraković u sali općine održao je radni sastanak sa predstavnicima Uruženja Šećeraša Bužim. Sastanku su prisustvovali predsjednik udruženja Salkić Mirsad te predsjednik i članovi Upravnog odbora udruženja.

Na samom početku predsjednik Salkić je upoznao Općinskog načelnika o aktivnostima koje udruženje provodoti u toku godine, te ukazao na probleme i nedostatke koje je neophodno otkloniti da bi ovo udruženje još lakše i bolje funksionisalo. Pored toga ukazano je na problem prostorija koje je potrebno adaptirati te uraditi sanitarni čvor.

“Danas smo otvorili mnogo tema o kojima smo razgovarali, ali smo na kraju usaglasili da je prioritet izgradnja sanitarnog čvora u prostorijama udruženja, i u narednom periodu ćemo pokušati riješiti ovaj problem, jer je vise preduslova poput samog projekta zgrade i drugih a koji utiču na realizaciju istog. Pored toga pokušat ćemo izvršiti nabavku potrebnog aparata za mjerenje inzulina za što nisu potrebna ogromna sredstva a pomoglo bi našim sugrađanima, s toga ćemo u narednom periodu uraditi sve da obezbijedimo i iznađemo potrebna sredstva da nabavimo ovaj aparat” kazao je načelnik Duraković.