Općinski načelnik Zikrija Duraković danas je u svome kabinetu upriličio prijem za Merimu Pajalić učenicu OŠ “Konjodor” i direktora Hasana Dedića povodom proglašenja Merime učenicom Kantonalne smotre znanja i stvaralaštva 2017.

Merima Pajalić učenica OŠ “Konjodor” zahvaljujući ostvarenim rezultatima na školskom, općinskom i kantonalnom takmiče proglašena je učenicom smotre za 2017 godinu. Ona je  predhodno osvojila sedam prvih mjesta na Školskom takmičenju iz fizike, vjeronauke, hemije, njemačkog, mematike, geografije, historije, dok je na Općinskom takmičenju osvojila četiri prva i dva druga mjesta, da bi nakon toga učestvovala na Kantonalnom takmičenju gdje je najviše uspjeha ostvarila iz Fizike gdje je osvojila prvo mjesto i drugo mjesto iz Hemije. Ona je predstavljala USK na Federalnom takmičenju koje je održano u Sarajevu, dok iz hemije nema takmčenja.

“Drago mi je da je Općinski načelnik upriličio ovaj prijem i da nam je iskazao svoju podršku kako školi tako i našim učenicima. Svjesni da Općina Bužim dodjeljuje stipendije za studente, danas smo razgovarali da se pokušaju iznaći sredstva i način da se obezbijede stipendije  učenicima koji ostvaruju ovakve i slične rezultate, a posebno za one koji su među najboljima a slabijeg su materijalnog stanja“ kazao je direktor Dedić.

“Ovo je veliki uspjeh ne samo za Merimu i OŠ “Konjodor“ nego i za sve nas, jer je ovo najbolji način predstavljanja svoje sredine. Znanje je ključ za uspjeh i zato ćemo mi pokušati u narednom periodu iznaći način i modus kako da pomognemo našim učenicima“ kazao je Općinski načelnik Zikrija Duraković.

FOTO