KK “Bužim” sinoć je svečanim programom obilježio 20 godina postojanja ovog sportskog kolektiva u Bužimu. U svečanom dijelu programa uručene su zahvalnice svima onima koji su do sada podržavali rad i djelovanje ovog sporstskog kolektiva. Najbolji poklon koji su igrači i rukovodstvo mogli pokloniti svome klubu za ovaj jubilej jeste svakako osvajanje Kantonalne A2 lige za senior.

Predsjednik kluba a ujedno i igrač Kemal Dizdarević usvome obraćanju kazao je: “Večeras smo tu da proslavimo 20 godina postojanja KK Bužim, a ujedno i da proslavimo titulu prvaka. KK “Bužim” je u toku svog postojanja imao kratak prekid u radu zbog nemogućnosti financiranja ali smo taj problem prevazišli i danas smo tu gdje jesmo. Trenutno nemamo mlađe kategorije, ali je i to u planu, završetkom sportske dvorane u Bužimu stećiće se uslovi za to. Planovi za budućnost su nam opstanak na vodećoj poziciji u seniorskoj ligi USK, a radićemo i neke projekte u suradnji sa područnim školama gdje je potrebno izvršiti sanaciju igrališta”.

Svojim prisustvom svečanost je uveličao i Općinski načelnik Općine Bužim Zikrija Duraković koji je u svome obraćanju kazao: “Sama činjenica da se u bilo kojoj oblasti nečim bavite 20 godina je impozantna. Košarkaški klub Bužim kao i ostali sportski kolektivi u svom radu i djelovanju je imao i imaće podršku kako općine Bužim tako i općinskog načelnika. Koristim priliku da čestitam Košarkaškom klubu Bužimi i godišnjicu i osvajanje seniorske titule lige USK. Večeras smo tu da se družimo ali i da sagledamo šta nas očekuje u narednom periodu kako bi i saradnja i uspjesi bili bolji”.

FOTO

Više slika pogledajte na fb stranici JU “Centar za kulturu, sport i informisanje”