Najmlađa odgojno-obrazovna ustanova na području Općine Bužim pa i Unsko-sanskog kantona Dječiji vrtić Bužim danas je obilježila svoju petu godinu postojanja, odnosno peti rođendan.

Tim povodom danas je u prostorijama Dječijeg vrtića organiziran kulturno-zabavni program kojeg su izveli mališani Dječijeg vrtića. Roditelji, brojni građani, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti kao i predstavnici kulturnih, odgojno-obrazovnih ustanova sa poručja naše Općine uživali su u izvedenom programu.

Općinski načelnik Zikrija Duraković u svome obraćanju čestitao je petu godinu postojanja ove odgojno-obrazovne ustanove, pohvalio upravu i odgajatelje koji daju krajnje napore kako bi nadomjestili sve one nedostatke sa kojima se susreću u svakodnevnom radu zbog nedostatka adekvatnih uslova, ali da i unatoč tome Dječiji vrtić Bužim ostvaruje rezultate na kojima mogu zavidjeti i druge javne ustanove ovog tipa sa višedecenijskim iskustvom te dodao da je krajnje vrijeme da se najozbiljnije pristupi rješavanju objekta Dječijeg vrtića.

U svome obraćanju direktorica Dječijeg vrtića Alma Sijamhodžić je kazala:

“Djeca nisu samo budućnost, ona su prije svega sadašnjost u koju trebamo ulagati ljubav, pažnju i vrijeme. Mi smo tu da im budemo nepokolebljiva podrška i podstrek u ostvarivanju njihovih želja i ciljeva. Nadam se da ćemo zajedničkim sangama u narednom periodu poboljšati stanje u predškolskom obrazovanju”.

Krajem jula 2012. godine Skupština USK donijela je jednoglasnu odluku o osnivanju JU “Dječiji vrtić Bužim” da bi nakon upisa u sudski registar na današnji dan 2012. godine, i ispunjavanja svih preduslova vrtić sa radom zvanično krenuo 01. septembra 2013. godine. Ove godine je upisana šesta generacija koja broji preko pedesetero djece koji su podijeljeni u tri uzrasne grupe.

Više slika pogledajte na fb stranici JU “Centar za kulturu, sport i informisanje”