Prošle sedmice u Konjicu je održana radionica “Akademija za lidere” u organizaciji  Saveza općina i gradova Federacije Bosne i Hercegovine a u saradnji sa Vijećem Evrope na kojoj je učešće uzeo i Općinski načelnik Općine Bužim Zikrija Duraković. Radionicu je otvorio gospodin Toni Pavloski, zamjenik šefa ureda Vijeća Evrope u Bosni i Hercegovini.

Liderska akademija je program namjenjen novoizabranim načelnicima i odabranim predstavnicima u organima lokalne uprave. U toku ove radionice koja je trajala tri dana načelnici su imali priliku da se upoznaju sa vještinama za uspostavljanje dobre i kvalitetne vlasti u organima upravljanja lokalnom zajednicom.

Pored toga, predstavnici općina, kroz interaktivni rad su se upoznali sa 12 principa kvalitetnog demokratskog upravljanja i njihovog značaja. Pored toga bila je ovo odilična prilika za razmijenu iskustva i izazova po pitanju liderstva u svojim općinama. Program je podjeljen u tri faze, a planirano je da se organizuju još dvije radionice do jula mjeseca.