U martu mjesecu bošnjački džemat “Bošnjak” iz Graca tradicionalno prigodnim programima obilježava svoju već šestu godišnjicu postojanja.

Tradicionalna Večer Kur’ana Časnog je i ovaj put privukla značajan broj građana, kako Bošnjaka iz dijaspore, tako i veliki broj Krajišnika koji su ovom prilikom doputovali u Graz.

I ovog puta visoka delegacija političkih predstavnika bila je prisutna ovoj manifestaciji. Pored općinskog načelnika Općine Bužim Zikrije Durakovića prisutni su bili u ime Vlade USK premijer Rošić Husein, u ime Grada Cazina predsjedavajući vijeća Rifet Hozanović te mnoge druge zvanice i gosti.

Džemat Bošnjak u Grazu osnovan je 2010. godine. Manifestacijom »Večer Kur'ana« obilježili su šestu godišnjicu rada i djelovanja. U prekrasnom mesdžidu kao učači Kur'ana nastupili su: hafiz Aziz Alili, hafiz Muhamed Hikal, hafiz Emrah Litrić, Sulejman ef. Hašić i Ibrahim ef. Bilčević. Izaslanik Reisu-l-uleme i seir vaiz bio je mr. Nusret ef. Abdibegović koji je na kraju održao prigodno predavanje.