Odigravanjem 10. međunarodnog turnira u sjedećoj odbojci u sportskoj sali OŠ “Bužim” u subotu, otpočelo je obilježavanje slavne bitke „Munja 93“. Manifestacija je ovo koja će trajati nekoliko dana a u sklopu nje će pored turnira u sjedećoj odbojci biti održano i druženje bivših pripadnika jednica 505. Vbbr „Hamze i Gazije“, a završiće na dan kad se bitka desila 11.januara obilaskom šehidskog turbeta generala Izeta Nanića, pješačkim maršom od Bužima do Kedića glavice, učenjem jasina i historijskim satom na mjestu održavanja jedne od najslavnijih bitaka u odbrambeno oslobodilačkog ratu `92-`95.

Kad je riječ o turniru u sjedećoj odbojci koji je  održan prvog dana obilježavanja, jubilarni 10. put, učešće su uzele Ekipe iz Brčkog, Siska i Novske (HR) i domaća ekipa kluba sjedeće odbojke Bužim. Turnir je otvorio načelnik općine Bužim Zikrija Duraković kratkim obraćanjem u kojem je dao podršku organizatoru, i čestitao deset godina turnira, ali i ekipama koje su stalni gosti u Bužimu na ovom turniru. U finalu su igrale ekipe Sisak i Bužim, a pobjedu je odnijela domaća ekipa. Treće mjesto pripalo je ekipi Brčko Distrikt.

Program obilježavanja slavne bitke Munja `93 nastavlja se u utorak 10. januara druženjem Hamzi i Gazija u Domu MZ Zaradostovo sa početkom u 18:00 sati.

 Više slika pogledajte na fb stranici JU “Centar za kulturu, sport i informisanje”