U petak 20. januara 2017. godine  Općinski načelnik Općine Bužim Zikrija Duraković u Sarajevu je održao sastanak sa generalnom direktoricom agencije ONASA Elvirom Begović na kojem je dogovorena međusobna saradnja u narednom periodu.

“U narednom periodu iskrena mi je namjera, a prvenstveno kroz zajedničku saradnju i koordinaciju svih političkih subjekata okupljenih oko moje kandidature, politiku što više odmaknuti od svakodnevnog života stanovništva”, izjavio je prilikom posjete Agenciji ONASA načelnik Općine Bužim Zikrija Duraković.

“Kroz rad općinskog organa uprave učiniti da su svi građani u ostvarivanju svojih prava jednaki, općinske službe učiniti profesionalnim servisom koji će aktivno i pravovremeno pomagati građanima u servisiranju i rješavanju njihovih potreba u svim segmentima djelovanja lokalne samouprave, u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima bez bilo kakve diskriminacije bilo koga po bilo kom osnovu”, kazao je Duraković.       

Dodao je da mu je namjera biti načelnik svih 19.340 stanovnika općine, kako onih koji žive i rade na području općine tako i onih izvan granica BiH. Bužim je sredina u kojoj su oduvijek živjeli vrijedni i marljivi ljudi,  kao i da su danas ti vrijedni i marljivi građani najveća snaga i najbolja konkurentska prednost Bužima i najbolja garancija da se može napraviti pozitivan iskorak u svim oblastima života općine.

Nezavisna novinska agencija ONASA  je osnovana u aprilu 1994. godine u Sarajevu s ciljem da ponudi objektivne, istinite i pravovremene informacije i novosti domaćoj i stranoj javnosti a koje se odnose na relevantne događaje u Bosni i Hercegovini, regionu i svijetu.

Agencija ONASA je vodeća novinska agencija u Bosni i Hercegovini i regionu sa sjedištem u Sarajevu. Široka dopisnička mreža na teritoriji BiH i u glavnim gradovima zemalja bivše Jugoslavije omogućava neprekidan dotok istinitih i objektivnih informacija.

Dugogodišnje iskustvo u prikupljanju, obradi i distribuciji informacija omogućava Agenciji ONASA da tokom dana emituje oko 200 vijesti u svim servisima, koje elektronskim putem prima veliki broj naših korisnika. Servisi se emituju na jezicima naroda u Bosni i Hercegovini i na engleskom jeziku svih 365 dana u godini.