Na današnji dan od zadobijenih rana u odbrani Kedića glavice, u bici “Munja 93”, podlegao je Hasan Musić-Musa u kantonalnoj  bolnici  “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću 03.02.1993. godine.

Tim povodom danas su njegov mezar posjetili njegovi suborci i predstavnici Koordinacije boračkih udruženja Općine Bužim i Općinski načelnik Općine Bužim Zikrija Duraković gdje su proučili Fatihu, a nakon toga su posjetili njegovu porodicu.  

Otac Husein i danas teško govori o svom sinu, ali kako kaže da nije bilo ovakvih sinova pitanje je gdje bismo svi danas bili? Tješi ga kaže što je iza Hasana ostalo dvoje djece, ali je istovremeno ogorčen što se danas malo poštuje ono za šta su naši najbolji sinovi dali živote.

Edham Eminić predsjednik Koordinacije boračkih udruženja Općine Bužim i ratni saborac r. Muse kaže kako boračke populacije nikad ne smiju i neće zaboraviti komandanta Musu, te da će tražiti od institucija da pomognu porodicama ali i svim boračkim kategorijama jer kako kaže nemaju pravog sistematskog rješenja kroz koji bi se sve ove kategorije tretirale.

Općinski  načelnik Zikrija Duraković kazao je  da općina Bužim s njim na čelu uvijek biti na raspolaganju za boračku populaciju te da je danas tu da se zajedno prisjete velikog komandanta Hasana Musića-Muse.

Musa je rođen 26.07.1960. godine u mjestu Lubarda, Općina Bužim. Bio oženjen sa suprugom Šefikom a iza njega je ostalo dvoje djece kćerka Majda i sin Amir. Završio je srednju i višu mašinsku školu u Ljubljani, a bio je zaposlen u Litostroju Ljubljana na poslovima tehnologa.

Ranjen je 24.01.1993. godine u podnožju Kedića glavice, podlegao od zadobivenih rana 03.02.1993. godine u kantonalnoj  bolnici  “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću. U Armiju R BiH stupio 21.04.1992. godine, a do tada je bio član Mjesnog ratnog odbora MZ Lubarda, te je radio na organizaciji otpora i prikupljanju naoružanja i ratne opreme.

Početkom agresije postaje komandir Lubarskog voda, zatim komandant odreda TO Bužim, a zatim i komandant  bataljona 105. kasnije 505. viteške bužimske brigade.

Svojom hrabrošću i požrtvovanošću Musa je bio primjer borcima i stariješinama u borbi protiv agresora. Posthumno mu je dodijeljeno najveće ratno priznanje, značka “Zlatni ljljan”, a posthumno je prizveden u čin majora Armije Republike Bosne i Hercegovine.