Sportski savez općine Bužim sinoć je upriličio svečanost “Izbor i proglašenje najuspješnijih sportista i sportskih radnika općine Bužim 2016.” kojoj su prisustvovali brojni  predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti, sportski radnici, profesori, nastavnici, roditelji sportista kao i mnogi drugi građani općine Bužim.

Da nisu sportisti samo za “jednu” godinu dokazali su najbolji proglašeni sportisti ove godine koji su ujedno bili i prošlogodišnji dobitnici presitžnih nagrada. Naime, i ove godine za najuspješnijeg sportistu 2016. godine proglašen je Harun Šahinović, član Taekwon-do kluba “Asim Bajrektarević Hamza“ Bužim, dok su Berina Krupić u ženskoj, a Edin Vučelju muškoj konkurenciji proglašeni za najuspješnije u konkurentskoj discipline kao i prošle godine.

“Već drugu godinu zaredom nalazim se na ovom položaju, zbog istog razloga, ali i ovaj put u meni su prisutne neke druge, dodatne emocije i osjećanja. Pored mog ogromnog truda i napora u prethodnoj godini, uspjeh je postignut zahvaljujući nesebično uloženom trudu mojih trenera,  Admira i Edina, koji već duži niz godina odvažno obavljaju svoj posao, s ciljem postizanja što boljih rezultata svih članova kluba. Neizostavno je spomenuti i podršku mojih dragih roditelja, koji su od prvog dana uz mene i koji nastoje da mi omoguće sve uslove kako bi što više bio predan svom radu. Ovim putem im se srdačno zahvaljujem, jer je sve ovo produkt njihovog razumijevanja i ljubavi prema meni. Nakon svih ovih priznanja, osvojenih medalja i trofeja, shvatio sam da ništa ne dolazi tek tako, samo od sebe. Za sve šta sam u životu uradio morao sam se maksimalno potruditi i dati sve i jedan dijelić sebe, uložiti višestruk napor, ali svaki put je i vrijedilo” kazao je Harun u svome obraćanju.


Ispred organizatora, Sportskog saveza Bužim, prisutnima se obratio predsjednik Saveza Admir Sijamhodžić, koji je rekao:

“Predhodna godina je bila izuzetno uspješna za sportiste i članove Sportskog saveza općine Bužim  jer smo ostvarili zapažene rezultate na kantonalnim, federalnim, državnim i međunarodnim takmičenjima. U svojim redovima imamo i članove državne reprezentacije, imamo državne prvake u više disciplina i različitih sportova, kantonalne i međunarodne prvake. Sve ovo govori da se u Sportskom savezu općine Bužim radi na ispravan način, sa profesionalnim odnosom prema odgoju mladih sportista,a koji nam vraćaju na najbolji mogući način-sa svojim i našim uspjesima. Ovim putem želim se zahvaliti Općinskom organu uprave kao i Kantonalnom sportskom savezu na izuzetnoj podršci u radu. Nadamo se da će i ubuduće da ovaj odnos bude na istom nivou.”


Prisutnima se obratio i predsjednik Kantonalno sportskog saveza, Emir Dautović, koji je čestitao trenerima, sportistima i njihovim roditeljima koji su najzaslužniji za ostvarene rezultate.

 

 

 

 


“Investiranje u sport je investiranje u budućnost. Imajući u vidu da je sportska infrastruktura u lošem stanju i da se gotovo svi sportovi treniraju u neuslovnim uslovima opredjeljenja smo da moramo pružiti bolje i kvaliternije uslove za sport. U narednom periodu učinit ćemo sve da se završi izgradnja sportske dvorane ali i da se započne izgradnja školskih sala u onim školama kojima je to prijeko potrebno. Iskrene čestitke svim dobitnicima ali posebno našim privrednicima i ponosnim roditeljima koji nose najveći teret vašeg uspjeha i koji vas uvijek pomažu. Općina Bužim će pružiti pomoć svima koji to zaslužuju u skladu sa svojim mogućnostima “ kazao je načelnik Zikrija Duraković


 NAJUSPJEŠNIJI U 2016. GODINI

Žiri za izbor sportiste za 2016. godinu u sastavu: Jusić Minhad-predsjednik, Bajrektarević Edin, Kazaferović Admir, Tahić Amir i Dedić Jusuf-članovi, je imao težak zadatak da od predloženih sportaša izabere one najbolje.

Da bužimski sport ima zdrave osnove potvrdila je dodjela Priznanja za sportske perspektive općine Bužim, redom sve do jednog  su to mladi sportisti koji su osvajači neke od medalja na međunarodnim, državnim, federalnim i kantonalnim takmičenjima. Dobitnici ovog priznanja su: Livaković Amina, Tahić Amil, Melkić Dženan, Sijamhodžić Amin, Sijamhodžić Nedžma, Ljubijankić Amer, Mulalić Enedin, Šahinović Muhamed, Durić Edina, Kovačević Almedina, Kovačević Amna, Mulalić Almina, Dervić Ilijas, Buljubašić Ibrahim, Mehić Emra i Šahinović Faris.

Kategorija „Posebna priznanja Sportskog saveza općine Bužim uručena su slijedećim dobitnicima: Kudelić Esad, Mulalić Hajrudin-Hajro, Isaković Dženis, Ičanović Aladin, Šahinović Sulejman, Sijamhodžić Aldin, Sijamhodžić Semir, Dizdarević Mirza, Dizdarević Arijana, Ćatić Amin, Bajrić Merjema, Kudelić Mirza, Mujanović Ehmed, Nanić Adna, Tahić Medina.

Najbolji sportista za invalidna lica u 2016. godini je član pikado sekcije Saveza za sport i rekreaciju invalida, osvajač Državnog prvenstva u pikadu, osvajač 2. mjesta na KUP takmičenju BIH te Kantonalni prvak  pojedinačno. Sa ekipom je osvojio 1. mjesto na Kantonalnom prvenstvu te 2. mjesto na Državnom prvenstvu ekipno. Ujedno je proglašen i Sportašem godine na USK-a te je Sportaš godine na Državnom nivou. Najbolji sportista za invalidna lica u 2016. godini je Topalović Rasim.

Za najuspješnijeg sportskog radnika za invalidna lica u 2016. godini proglašen je Isaković Nijaz.

Najuspješniji trener za invalidna lica je Veladžić Jasmin višegodišnji uspješni vođa i trener malonogometne sekcije SSRI  koja je u 2016 godini osvojila prvo mjesto na Kantonalnom takmičenju i 2. mjesto na Državnom prvenstvu,u veoma jakoj konkurenciji.

Najuspješnija sportska ekipa za invalidna lica u  2016. godini je malonogometna sekcija SSRI koja je osvojila 2. mjesto na Državnom prvenstvu kao i 1. mjesto na Kantonalnom prvenstvu u malom nogometu.

Posebno priznanje Sportskog saveza Bužim za osobe sa invaliditetom uručeno je  Dautović Sejadu-Dautu, koji je član streljačke sekcije SSRI, Kantonalni prvak, osvajač 2.mjesta na Državnom prvenstvu, i koji je svojim radom, zalaganjem i uspjehom ostvario i Olimpijsku normu.

Najuspješnija ekipa u muškoj konkurenciji kada su u pitanju borilački sportovi proglašen je Taekwon-do klub “Asim Bajrektarević-Hamza” Bužim, dok je u  ženskoj kategoriji to ekipa Karate kluba Bužim,

Najuspješniji trener za 2016. godinu je trener Taekwon-do kluba Asim Bajrektarević-Hamza, Bajrektarević Edin, majstor Taekwon-doa 2. DAN,  koji je u 2016. godini sa klubom osvojio ukupno 21 zlatnu, 19 srebrenih i 35 bronzanih medalja te  učestvovao na 7 međunarodnih takmičenja od kojih su 2 A kategorije, kao i na Državnom i Kantonalnom prvenstvu. Edin je trener 3 državna i 5 kantonalnih prvaka.

Za rezultate ostvarene u borilačkim sportovima Sportski savez Bužim dodjeljuje priznanje sljedećim dobitnicima: Tahić Amir, Ženska ekipa TKD “Fadil Bajrektarević-Gazija”, Cazinkić Jusuf, Grošić Humejd, Hadžić Ajdina, Grošić Emin,

Posebna priznanja za rezultate ostvarene u ostalim sportovima dobili su Šabić Medin i Porić Hasan.

U kategoriji školski sport osnovne škole za najuspješniju učenicu proglašena je Amila Džinić, dok je Ćatić Amin proglašen za najuspješnijeg učenika u školskom sportu za osnovne škole.

U kategoriji školski sport srednje škole za najuspješniju učenicu proglašena je Muratović Adna, dok je Bekir Nanić  proglašen za najuspješnijeg učenika u školskom sportu za srednje škole.

Najuspješnija ekipa –sekcija u školskom sportu osnovne škole proglašena je  Odbojkaška sekcija OŠ Bužim, dok je stonoteniska ekipa proglašena najuspješnijom sekcijom srednjih škola.

Najuspješniji pedagog tjelesnog i zdravstvenog odgoja za 2016. godinu je prof. Ćatić Amel

Posebno priznanje sportskog saveza općine bužim dodjeljeno je prof. Nerminu Abazović osnivaču Udruženja pedagoga tjelesnog i zdravstvenog odgoja, koji je dao ogroman doprinos u razvoju školskog sporta na području općine Bužim.

Najuspješnija kadetkinja za 2016. godinu je Tahić Amila, a najuspješniji kadet  je Krupić Mehmed, članovi TKD “Gazija“ Vrhovska.

Najuspješniji junior za 2016. godinu je Velić Nedžad, a najuspješnija juniorka je Alešević Azra,

Najuspješnija ekipa u muškoj konkurenciji loptački sportovi je OK “Bužim” a u ženskoj konkurenciji ŽOK “Bužim”

U kulturno-zabavnom programu učešće su uzeli članovi KUD “Sevdah”, hor duhovne muzike “Gazija” i Ženski gradski hor.

FOTO

Više slika pogledajte na fb stranici JU “Centar za kulturu, sport i informisanje”