Između načelnika Općine Bužim Zikrije Durakovića, načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića, direktora Ureda za koordinaciju projekta – PCU pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Halila Omanovića i direktora firme KOV-GRAD iz Bužima Safeta Kovačevića danas će u Sarajevu biti potpisan ugovor za rekonstrukciju puta „Priki potok-Konjodor“,“ koji teritorijalno pripada i Bosanskoj Krupi (786 m) i Bužimu (518 m),  vrijedan je 200.076,22 KM.

“Nakon dugogodišnjeg zastoja i čekanja danas smo evo finalizirali završetak izgradnje dionice puta Priki potok-Konjodor  u MZ “Konjodor”. Radi se o zajedničkom projektu općina Bužim, Bosanska Krupa i IFADA-a, vrijednosti 200.000 KM. Ova dionica puta povezuje dvije općine i u značajnoj mjeri poboljšava povezanost ovih djelova naših općina sa ostatkom kantona”kazao je načelnik Zikrija  Duraković

Sredstva se osiguravaju preko projekta IFAD u kojem je jedan od partnera i Općina Bužim. Put Priki potok – Konjodor u dužini od 1300 metara finansirat će općine Bosanska Krupa i Bužim uz sredstva koja su prema javnom pozivu osigurana kod OPEC Fonda za međunarodni razvoj (OFID) za financiranje Projekta razvoja ruralnog poduzetništva.