Povodom Dana žena – 8. marta Općinski načelnik Zikrija Duraković i predsjedavajući OV Bužim Safet Ljubijankić uputili su čestitku  u kojoj stoji:

Drage majke i sestre,

u  ovom prekrasnom proljetnom danu dopustite nam da u ime Općine Bužim i Općinskog vijeća ali i u svoje lično ime čestitamo 8. mart međunarodni Dan žena.

Ovaj praznik u političkom smislu slavi i simbolizira borbu žena iz cijelog svijeta za njihova prava, punu ravnopravnost sa muškarcima i afirmaciju demokratije i mira.

Žene su uvijek bile izvor inspiracije za porodicu i društvo jer žene čine polovinu čovječanstva, a drugu polovinu rađaju i odgajaju.

8. mart je praznik proljeća ali i prilika da povodom Dana žena našim majkama i sestrama odamo zahvalnost i priznanje za svu ljubav i svoju plemenitu ulogu koju ugrađuju u temelje našeg društva.

Svim majkama, suprugama, sestrama i kćerkama, svim ženama želimo sretan 8. mart – Međunarodni dan žena sa željom da ne samo ovaj dan, nego i svi dani budu puni poštovanja, ljubavi i pažnje, onako kako to i zaslužujete.