U Bužimu je sinoć svečano obilježen Dan rudara. Organizator svečanosti bio je menadžment preduzeća Rudnik mangana Bužim. Svečanost su pored rudara i drugih uposlenih, uveličali načelnik općine Bužim Zikrija Duraković, predsjedavajući Općinskog vijeća općine Bužim Safet Ljubijankić, kao i brojni poslovni partneri, i prijatelji ovog preduzeća.

Prisutnima se obratila direktorica Indira Krupić, koja se zahvalila svima koji su pomogli Rudnik mangana Bužim, a većinski vlasnik Ljubica Jovanovska uručila je posebno priznanje Edinu Makiću, inače poslovnom partneru rudnika Mangana Bužim. Skupu su se obratili načelnik općine Bužim Zikrija Duraković i predsjedavajući Općinskog vijeća općine Bužim Safet Ljubijankić, uputivši čestitke svim rudarima i menadžmentu uz poruku da ostanu ustrajni u vraćanju rudnika mangana Bužim u nekadašnje kapacitete.

Inače u pogone rudnika mangana Bužim ove godine je instalirana nova savremena oprema za čišćenje i briketiranje rude koja bi kao takva trebala na evropskom tržištu biti zastupljena u većoj mjeri od postojeće, kako kažu u menadžmentu firme instalacija nove opreme i pogona je bio uslov za prijem novih radnika, a posao bi trebalo do kraja 2017. godine dobiti oko 100 novih radnika.