Danas je u Bihaću održan radni sastanak Općinskog načelnik Agana Bunića i zastupnika u Parlamentu FBiH Kasima Mulalića sa novoimenovanim direktorom Elektrodistribucije Bihać Mirsadom Bratićem. Tema sastanka su bile investicije Elektroprivrede BiH na području općine Bužim u proteklom periodu, problemi u realizaciji započetih i urađenih projekata, te planovi za naredni period. Planovi ulaganja u elektroenergetske objekte Elektrodistribucije na području Bužima u 2016.godini iznose oko 1,5 miliona KM i bitno će poboljšati elektro mrežu i kvalitet napajanja privrednih subjekata i domaćinstava kao krajnjih korisnika električne energije.

Direktor Bratić je dao punu podršku za navedene investicije koje su od zajedničkog interesa za Elektrodistribuciju Bihać i općinu Bužima, te će zajedno sa općinom rješavati sve započete i najavljene projekte.

“Plan investicija je ambiciozan, predviđa rješavanje trenutno najvećih problema u pojedinim mjesnim zajednicama i samom centru Bužima. Bitno je da plan realiziramo, a ne da on ostane samo slovo na papiru. Ne možemo biti nezadovoljni sa planovima iz prethodnih godina, ali realizacija nije bila na onom nivou koji bi zadovoljio potrebe građana općine, uvijek može i mora bolje. Iako je prošla godina bila najuspješnija u proteklih četiri godine sa oko 900.000 KM investicija, ja s pravom očekujem da će 2016.godina biti najuspješnija i da ćemo realizirati 80-90 % od planiranog. U tom pravcu općina Bužim će iz svoje nadležnosti završiti neophodne procedure i saglasnosti kako bi ubrzali investicije” kazao je načelnik Bunić nakon sastanka.