Općinski načelnik Općine Bužim Zikrija Duraković u svome kabinetu upriličio je prijem za učenike OŠ “Čavnik” iz Čave povodom osvajanja trećeg mjesta na federalnom takmičenju učenika 7. razreda iz oblasti upozoravanja na mine i koji će Općinu Bužim i Unsko-sanski kanton predstavljati na državnom takmičenju.

Ekipa OŠ “Čavnik”, koju čine Nejla Kauković, Amela Mulalić i Anes Kovačević, te mentor Ibro Šahinović, kao pobjednička ekipa Unsko-sanskog kantona, po prvi put je učestvovala na ovom takmičenju gdje su pokazali veliko znanje, umijeće i snalažljivost u svih sedam igara (pitanja-odgovori, pantomima, slagalica, anagrami, ispravi netačne rečenice, ukrštenica i detekcija), bili su dostojan protivnik i pronijeli lijep glas o svima nama, te na kraju zauzeli treće mjesto. Drugo mjesto, sa samo bodom više od naše ekipe, osvojila je OŠ “Ustikolina”, općina Foča. 

I prije odlaska na federalno takmičenje, najavili su da ne idu u Sarajevo samo da učestvuju, već i da pobjede, što su poručili i ovog puta.

“Vi ste najbolji dokaz da se može uspjeti kada se ima volja i želja. Znanje koje imate najveće je bogastvo koje vam niko ne može uzeti. Mi smo ponosni na Vaš uspjeh i način na koji ste predstavili našu Općinu. Mi ćemo omogućiti da imate smješta i sve što Vam bude potrebno za odlazak na predstojeće takmičenje. Želim Vam puno sreće, i kako god da prošli na državnom takmičenju Vi ste već naši pobjednici” kazao je Općinski načelnbik Zikrija Duraković.

Ibro Šahinović, mentor ekipe, se zahvalio Općinskom načelniku Zikriji Durakoviću na izdvojenom vremenu što je upriličio ovaj prijem, te podršci koja im je obećana.