Općina Bužim zajedno sa Udruženjem privrednika Općine Bužim organizirala je “Večer dijaspore i Privrednika Općine Bužim“. U sali Općine Bužim Općinski načelnik Zikrija Duraković upriličio je prijem za bužimske privrednike. Na ovom prijemu bilo je govora o načinu pružanja boljih usluga i rješavanju svih problema kojima se susreću naši privrednici. Pored toga bilo je govora o načinu i mogućnostima unaprijeđenja međusobne saradnje.

PRIJEM ZA PREDSTAVNIKE DIJASPORE

Nakon održanog prijema za privrednike Općine Bužim, upriličen je i prijem za naše sugrađane koji žive i rade izvan naše općine. Na ovom prijemu razgovaralo se o problemima sa kojima se susreću naši sugrađani kada dođu u svoju općinu. Načelnik Duraković upoznao je prisutne da je uvedena novina u rad Općinskog organa uprave a to je da će od naredne godine svaka prva subota u mjesecu biti radna što će svakako olakšati našim sugrađanima koji trebaju da podignu potrebni dokument.

DRUŽENJE PRIVREDNIKA I DIJASPORE OPĆINE BUŽIM

Nakon održanih prijema u Općini Bužim nastavljeno je zajedničko druženje u Caffe bar Aliju gdje su u kulturno-zabavnom programu učestvovao Ženski gradski hor, bend “Gazija“ i Behar bend.

“Nismo htjeli čekati narednu godinu da bismo napravili ovaj sadržaj za naše ljude koji žive i rade izvan naše Općine. Odlučili smo da to uradimo odmah ove godine kako bi svi znali da iduće godine na 30. decembar pripremamo za vas druženje i prigodan program. Zahvaljujem se našim privrednicima koji su podržali večerašnje druženje i svima vama koji ste se odazvali. Ovo će biti naša praksa u narednom periodu. Želimo da zajedno omogućimo i učinimo ugodniji život svim našim sugrađanima”, kazao je Zikrija Duraković, načelnik Općine Bužim.

Više slika pogledajte na fb stranici JU “Centar za kulturu, sport i informisanje”