Izvođenje radova za izgradnji Gradske biblioteke u Bužimu počet će u narednim danima najavio je Općinski načelnik Agan Bunić koji je danas u svome kabinetu potpisao ugovor o izvođenju navedenih radova.

Ugovor vrijedan 34.477,29 KM potpisali su u ime općine Bužim načelnik Agan Bunić te u ime firme D.O.O “Dizdarević Merc” direktor Dizdarević Mumin.

Ovim ugovorom precizirane su obaveze investitora i izvođača radova o realizaciji ovog projekta.

„Ova sredstva su odavno obezbijeđena ali nakon provoađenja potrebne procedure danas svečano potpisujemo ovaj ugovor, što će značiti novoizgrađenu Gradsku biblioteku. Očekujem da ćemo do kraja godine konačno je staviti u funkciju sa svim onim knjižnim fondom koji smo do sada prikupljali“ kazao je načelnik Bunić.

“Ovo je danas radostan dan za sve one koji rade i djeluju na području kulture, i koji vole knjigu. Kako je i definisano Odlukom o osnivaju naše JU “Centar za kulturu, sport i informisanje“ koja je obuhvatila i pokretanje Gradske biblioteke u Bužimu  svakako će olakšati ovaj proces. Iskreno se nadamo da će radovi ići planiram tokom i da ćemo knjižni fond koji se konstanto prikuplja napokon adekvatno i zbrinuti“ kazao je direktor Nanić.