Povodom prvog dana nove školske 2016./2017. godine, Općinski načelnik Agan Bunić uputio je čestitku u kojoj stoji:

“Drage učenice, učenici, roditelji i prosvjetni radnici, upućujem Vam iskrene čestitke uz želju da u novu školsku 2016./2017. godinu krenete s osmijehom, obnovljenom energijom i optimizmom.

Posebnu dobrodošlicu u školske klupe želimo prvačićima jer ovim započinje važan dio njihovog djetinjstva u uvjerenju da je znanje i obrazovanje najvažnije za sretnu budućnost. Isto toliko razloga za četitanja ima i vama koji ste zakoračili u srednju školu.

Čestitam početak nove školske godine i svima, koji koračate ka svjetioniku koji osvjetljava put znanja mudrosti i života, koji koračate ka zvijezdi vodilji, ostvarenja vaših snova, i vaših želja.

Svim učenicima želim mnogo uspjeha i što bolje ocjene jer sada gradite temelje za ostvarenje svojih snova.

Profesori, nastavnici prosvjetni radnici Vi imate jednu od najlješih, najplemenititijih, ali i najodgovornijih uloga u životu: da mladima otvorite vidike i puteve, u beskraj nauke i znanja, i u sam život,da ih odgajate tako da budu uzor novom vremenu.

Uvjeren sam da ćete učiniti sve, kao što ste i do sada činili, da učenicima, pred kojima je nova školska godina, škola bude mjesto učenja, duhovne radosti i zadovoljstva.”