Općinski načelnik Agan Bunić danas je u sali općine Bužim upriličio prijem za članice Udruženja žena „Izvor “ iz Bužima povod nagrade koju su na Sajmu poljoprivrede, privrede i turizma u Mostaru osvojile prestižnu nagradu „Zlatna trešnja“. Na samom početku predsjednica udruženja Jasmira Mehić je prezentirala dosadašnje aktivnosti Udruženja, te upoznavanje načelnika sa planovima za naredni period.

Načelnik Bunić se zahvalio vrijednim članicama udruženja koje su uzele učešće na brojnim manifestacijama u našoj općini i pomoći oko realizacije mnogobrojinih projekekata kao sto je prvi zajednički „Narodni ifrat“ za postače Bužima, te na predstavljanju općine Bužim na brojnim sajmovima, manifestacijama širom naše države ali i dijaspore, izrazivši nadu da će ova saradnja biti još bolja u narednim godinama.

Kako je na ovom sastanku istaknuto, uveliko traju pripreme za organizaciju drugog „Narodnog iftara“ u kojem će učešće uzeti i udruženje žena „Izvor“.

Udruženje žena radi na očuvanju krajiškog identiteta i služi kao svijetli primjer druženja i sloge, kao i čuvanje od zaborava starih običaja, njegovanje izrade ručnih radova iz kućne radinosti, humanitarni rad, te učešće na izložbama rukotvorina. Navedeno udruženje u svom sastavu broji više od stotinu članica.

IMG_6585 IMG_6587 IMG_6635

Više slika pogledajte JU”Centar za kulturu, sport i informisanje”