Kako je ranije bilo najavljeno danas je Velikoj sali JU  “Centra za kulturu, sport i informisanje” održana press konferencija povodom  početka jubilarne 20. manifestacije „Slobodarski dani viteškog grada Bužima 2015“.

Članovi Organizacionog odbora za obilježavanje ove manifestacije detaljno su govorili o sadržajima koji će se moći pratiti u toku ove manifestacije. Kao i ranijih godina manifestacija će početi svečanim prijemom, te učenjem Jasina na turbetu generala Izeta Nanića i šehida 505. viteške brigade i večeri Kur'ana.

Dan kasnije, 5. augusta je obilazak mjesta pogibije generala Izeta Nanića, kao i tevhid na Ćorkovači poginulim borcima 505. viteške brigade.

Ostatak programa  i ove godine obiluje sportskim, kulturnim i vjerskih sadržajima, a dvanaestodnevna manifestacija završava  15. augusta kada će biti održan veliki koncert hajatovih zvijezda.

Likovni saloni, promocije knjiga, multikulturalni koncert, večer dijaspore, malonogometni turnir samo su neki od događaja koje će posjetioci moći pratiti u idućih dvanaest dana.

Na kraju, članovi Organizacionog odbora su pozvali sve građane općine  Bužim i USK-a da prate sadržaje, i da na taj način pokažemo da nismo i nikada nećemo zaboraviti sve ono što su najbolji sinovi Bosne dali za slobodu koju danas uživamo, i da ćemo uvijek održati spomen na njih.

Video: