25. redovna sjednica Općinskog vijeća općine Bužim danas je prekinuta  nakon što dnevni red nije dobio potrebnu većinu. Na samom početku sjednice dodijeljeni su certfikati za dvoje novih vijećnika koji će ovu poziciju obnašati u narednom periodu, nakon što su predhodno Abid Mulalić do sadašnji predsjedavajući Općinskog vijeća općine Bužim i Samir Abazović podnijeli ostavke. Nakon što su im uručeni certifikati  Azra Durić iz (SDA ) i Zeid Suljadžić iz (ASDA) su položili svečenu zakletvu.

Kako je dosadašnji predsjedavajući Općinskog vijeća općine Bužim Abid Mulalić imenovan za ministra u Vladi USK-a, na dnevnom redu našla se i Odluke o izboru predsjedavajućeg Općinskog vijeća općine Bužim. Pored ove tačke dnevni red je imao još bitnih tačaka koje nisu usvojene.

Naime, dio vijećnika iz SDA iz nepoznatih razloga je zatražio da se Odluka o izboru predsjedavajućeg Općinskog vijeća općine Bužim povuče sa današnjeg dnevnog reda, iako je Kolegij Općinskog vijeća jednoglasno utvrdio dnevni red. Za predsjedavajućeg Općinskog vijeća od strane Općinskog odbora SDA Bužim i Komisije za izbor i imenovanja OV-a je bio predlozen Rifet Šahinović. Zbog navedenog imenovanja vijećnici nisu usvojili dnevni red i samim tim 25. redovna  sjednica  Općinskog vijeća Općine Bužim  je bila prekinuta.