Održana je XXVIII redovna sjednica Šestog saziva Općinskog vijeća općine Bužim, u Vijećnici JU “Centar za kulturu, sport i informisanje” Bužim sa početkom u 10,00 sati na kojoj se našlo osamnaest tačaka dnevnog reda.

Na samom početku Općinski načelnik Agan Bunić kao ovlašteni predlagač na pismeni zahtjev “Rudnika mangan” Bužim povukao osmu tačku dnevnog reda o davanju saglasnosti navedenom preduzeću na dodjelu koncesije, te tražio da se na njeno mjesto uvrsti po hitnom postupku Odluka o imenovanju Općinskog pravobranioca. Izmijenjeni dnevni red dobio je potrebnu podršku.

Prijedlog Odluke o usvajanju Izvještaja o izvršenju budžeta općine Bužim za period 01.01.-31.12.2014. godine; prijedlog Odluke o usvajanju Izvještaja o izvršenju budžeta općine Bužim za period 01.01.-31.03.2015. godine, kao i prijedlog Odluke o izgradnji, održavanju, upravljanju, korištenju i zaštiti mjesnih vodovoda, javnih bunara i javnih česmi na području općine Bužim; nisu dobili potrebnu većinu.

Odluka o načinu i postupku davanja u zakup poslovnih prostora općine Bužim i Odluka o javnim parkiralištima na području općine Bužim su podržane od strane vijećnika Općinskog vijeća.

Godišnji izvještaj o radu za 2014. godinu JKP „KOMB“ d.o.o. Bužim nije dobio potrebnu većinu, a Odluka o imenovanju Općinskog pravobarnioca nije usvojena i ista je vraćena na doradu.

Odluka o razrješenju Komisije za budžet, finansije i ekonomska pitanja; Odluka o imenovanju Komisije za budžet, finansije i ekonomska pitanja; Odluka o razrješenju Komisije za statut i propise; Odluka o imenovanju Komisije za statut i propise; Rješenje o razrješenju predstavnika osnivača sa ovlaštenjima Skupštine Javnog komunalnog preduzeća „KOMB“ d.o.o. Bužim; Rješenje o imenovanju predstavnika osnivača sa ovlaštenjima Skupštine Javnog komunalnog preduzeća „KOMB“ d.o.o. Bužim; Odluka o razrješenju predsjednika i članova Upravnog odbora JU “Centar za socijalni rad” Bužim; prijedloga Odluke o imenovanju predsjednika i članova Upravnog odbora JU “Centar za socijalni rad” Bužim; Odluka o razrješenju predsjednika i članova Nadzornog odbora JU” Centar za socijalni rad” Bužim; Odluka o imenovanju predsjednika i članova Nadzornog odbora JU” Centar za socijalni rad” Bužim; su dobili potrebnu većinu glasova, te su samim tim promijenjena rukovodstva u navedenim preduzećima i ustanovama.

IMG_7719 IMG_7723 IMG_7730