U četvrtak (6.8.2015.) otvoren je memorijalni malonogometni turnir “Izet Nanić”, a koji se igra u čast rahmetli generala Izeta Nanića.

Jedan od najvećih sportskih događaja na području općine Bužim, USK-a, pa i šireg prostora naše domovine, Memorijalni malonogometni turnir „Izet Nanić “. Ovaj malonogmetni turnir se već dugi niz godina organizuje u čast heroja koji su položili svoje živote za odbranu jedine domovine BiH i rahmetli generala Izeta Nanića, legendarnog komadanta 505. viteške bužimske brigade Armije RBIH, generala, narodnog heroja.

Potpredsjednik Organizacionog odbora manifestacije “Slobodarski dani viteškog grada Bužim”, Zijad Nanić, zvanično otvarajući ovaj turnir, je pozvao sve ekipe na fer i sportsku borbu i pravila igre, te kazao da Organizacioni odbor ulaže maksimalne napore da organizacija ovog turnira svake godine bude sve bolja i kvalitetnija.

Turnir je i praktično otvoren početnim udarcem lopte, a koje su zajedno izveli općinski načelnik Agan Bunić i sin generala Izeta Nanića, Nevzet Nanić.