U subotu 29.11.2014. godine sa početkom u 09.00 h u Vijećnici Općinskog vijeća općine  Bužim održana je XXII redovna sjednica Šestog saziva Općinskog vijeća općine Bužim na kojoj je razmatrano četrnaest tačaka dnevnog reda. Nakon što je predsjedavajući Općinskog vijeća Abdi Mulalić utvrdio da ima kvorum usvojen je dnevni red, razmatran je Izvod iz zapisnika sa dvadeset i prve redovne sjednice Općinskog vijeća gdje je i usvojen, postavljena su vijećnička pitanja te se nakon toga krenulo sa razmatranjem ostalih tačaka dnevnog reda.

Usvojen je rebalans budžeta za 2014. godinu kojim je predviđeno povećanje investicija, uz Zaključak da je manje ostvarenje prihoda u odnosu na plan budžeta, ali da se to nije odrazilo na investicije i da su iste povećane zbog aktivnosti općine i povlačenja sredstava sa viših nivoa vlasti.

Usvojena je Odluka  o Izvještaju  izvršenja  budžeta općine Bužim za period 01.01.-30.09.2014.godinu, kao i Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o budžetu Općine Bužim za 2014.godinu te Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o izvršavanju Budžeta za 2014.godinu

Kako je na predhodnoj sjednici traženo od strane pojednih vijećnika informacija o gabaritima, projektu i ostalim pojedinostima  sportske dovrane koja se treba graditi, ista je dostavljena i ova informacija je primljena na znanje.

Najviše rasprave vodilo se oko sedme i osme tačke dnevnog reda Odluke o plaćama i naknadama nosica izvršnih funkcija i savjetnike u općinskim organima vlasti i Odluke o plaćama i naknadama zaposlenih u općinskom organu uprave Općine Bužim koje su na kraju vraćene na doradu  uz Zaključak da se za narednu sjednicu Općinskog vijeća pripreme odluke i finasijski pokazatelji povećanja budžeta na ime plata i naknada po novim koeficijentima, kako bi se isti mogli usaglasiti sa zakonskim propisima i kao takvi usvojiti.

Jedoglasno je usvojena Odluka o utvrđivanju javnog interesa za nepotpunu eksproprijaciju, a potrenu većinu da bi bio uvojen dobio je Zaključak o davanju saglasnosti na Pravilnik o izmjeni Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Jedinstvenom Općinskom organu uprave općine Bužim

Direktori osnovne i srednje škole kao i  Dječijeg vrtića dostavili su informacije o radu ovih javih ustanova koje su usvojene od strane Općinskog vijeća općine Bužim, uz zamjeru da informacije moraju biti opširnije, i sadržavati mjere koje je potrebno poduzeti da se stanje u ovoj oblasti poboljša koliko je to više moguće, te je bilo govora da se što prije iznađe rješenje za sanaciju  centrale osnovne škole kao i područnih škola na Bućevcima i Lubardi koje su u jako lošem stanju, jer je evidentno da menadžment škole nije puno vodio računa o školskim objektima u protekle četiri godine.

10699239_10203135801412179_174185751_n

   10814393_10203135802132197_2086911279_n